Αγνοια δηλώνει το Πεκίνο για το υποβρύχιο που παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το υποβρύχιο που παραβίασε τα ύδατα της Ιαπωνίας και εντοπίστηκε κοντά σε κοίτασμα φυσικού αερίου στο οποίο έχουν βλέψεις τόσο το Πεκίνο, όσο και το Τόκιο και η Ταϊπέι.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το υποβρύχιο που παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας και εντοπίστηκε κοντά σε κοίτασμα φυσικού αερίου στο οποίο έχουν βλέψεις τόσο το Πεκίνο, όσο και το Τόκιο και η Ταϊπέι.
«Δεν γνωρίζουμε. Δεν είμαστε ενήμεροι για την κατάσταση» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου.
Το ύποπτο υποβρύχιο εισήλθε το πρωί της Τετάρτης στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του αρχιπελάγους της Οκινάβα, όπου βρίσκεται η κυριότερη αμερικανική στρατιωτική βάση της περιοχής.
Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι, με βάση τους ήχους που καταγράφηκαν, το υπουργείο Αμυνας της Ιαπωνίας εκτιμά πως επρόκειτο για πυρηνικό υποβρύχιο τύπου Χαν του κινεζικού ναυτικού.
Ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος P-3C και δύο αντιτορπιλικά του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού καταδίωξαν το υποβρύχιο και το ανάγκασαν να επιστρέψει στα διεθνή ύδατα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.