
Αθώα τα γαλακτοκομικά ολλανδικής προέλευσης που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
Αθήνα: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, καθώς από τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων δειγμάτων συμπυκνωμένου γάλακτος, γάλακτος υψηλής παστερίωσης και γάλακτος βρεφικής ηλικίας σε σκόνη προκύπτει ότι τα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή καθώς δεν εντοπίστηκαν ίχνη διοξίνης.
Αθήνα: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το καταναλωτικό κοινό σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, καθώς από τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων δειγμάτων συμπυκνωμένου γάλακτος, γάλακτος υψηλής παστερίωσης και γάλακτος βρεφικής ηλικίας σε σκόνη προκύπτει ότι τα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή καθώς δεν εντοπίστηκαν ίχνη διοξίνης.
Τα δείγματα απεστάλησαν στο μοναδικό, εξειδικευμένο εργαστήριο φασματοφωτομετρίας μάζας και ανάλυσης διοξινών του ΕΚΕΦΕ (Δημόκριτος) που αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα και υψηλών προδιαγραφών εργαστήρια στο είδος του, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο ΕΦΕΤ θα συνεχίζει τους ελέγχους στην ελληνική αγορά σε όλα τα είδη των γαλακτοκομικών προϊόντων και των κρεάτων Ολλανδικής προέλευσης, μετά την ειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον εντοπισμό διοξινών σε ζωοτροφές σε φάρμες της εν λόγω ευρωπαϊκής χώρας.
Ανάλογοι έλεγχοι γίνονται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο) κι αφορούν προϊόντα όπως το γάλα, το χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας. Και οι έλεγχοι αυτοί έδειξαν ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή για τους καταναλωτές.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα δεν έχει εισαχθεί και χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη ζωοτροφή, η οποία ευθύνεται για την εμφάνιση διοξινών σε δύο ολλανδικές φάρμες.
health.in.gr
- Πιέσεις στις κεντρικές τράπεζες από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου
- Ο Σαλμάς καταθέτει μήνυση κατά Γεωργιάδη – «Πρέπει να ανοίξει ο φάκελος Novartis»
- Υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Ισοπαλία για Άντερλεχτ και Χάμαρμπι, αλλά και για Καραμπάγκ και ΤΣΣΚΑ Σόφιας!
- Ερυθρά Θάλασσα: Αποσύρονται γερμανικά πλοία – Θα συμμετείχαν σε επιχείρηση για τη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ
- BHMAGAZINO: Έρχεται αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Αυστραλή καθηγήτρια πανεπιστημίου και η σύντροφός της σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Λέσβο – Ζούσαν μόνιμα στο νησί

