71

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης και η Μαϊτέ Πεϊνό για το θέμα των όρων κράτησης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος συνεχίζει για 26η μέρα την απεργία πείνας.

Ο Γιωτόπουλος απεργεί με δύο βασικά αιτήματα:

– Να αρθεί το καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται μετά την καταδίκη του ως μέλος της 17Ν και
– Την άδικη δίκη την οποία υπέστη, καθώς, όπως υποστηρίζει, είναι αθώος.

Ειδικότερα, ο κ. Ραχιώτης μεταφέροντας τις θέσεις του Γιωτόπουλου ζήτησε να μεγαλώσει ο χώρος προαυλισμού και να έχει ο πελάτης του πρόσβαση στην βιβλιοθήκη των φυλακών και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του καταστήματος κράτησης.

Εν όψει δε της σε δεύτερο βαθμό δίκης στο Εφετείο, ο κ. Ραχιώτης ζήτησε να έχει ο Γιωτόπουλος συχνότερες συναντήσεις με τους δικηγόρους του και κατά τη διάρκειά τους να μην υπάρχει διαχωριστικό τζάμι και η επικοινωνία να μην γίνεται μέσω τηλεφώνου.

Επίσης, εν όψει της δίκης στο Εφετείο, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου ζήτησε να υπάρχουν στη δικαστική αίθουσα τηλεοπτικές κάμερες, η σύνθεση του δικαστηρίου να μην προεπιλέγεται, αλλά να κληρώνεται, καθώς επίσης να καταργηθεί η ειδική νομοθεσία για τους συμμετέχοντες σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Μαϊτέ Πεϊνό σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Γιωτόπουλου είναι κρίσιμη και σε συνάρτηση με την ηλικία του τα πράγματα είναι δύσκολα. Σύμφωνα με τον κ. Ραχιώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα αιτήματα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ