Για αντιμετώπιση επεισοδίων στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ.
Εξτρεμιστικά στοιχεία σχεδιάζουν να προκαλέσουν επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αφορμή τις καταδίκες μελών της 17Ν και του ΕΛΑ, εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία. Για την αποφυγή των ταραχών θα κινητοποιηθεί δύναμη 5.000 ανδρών και θα εφαρμοστεί το σχέδιο «μηδενικής ανοχής».
36
Εξτρεμιστικά στοιχεία σχεδιάζουν να προκαλέσουν επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αφορμή τις καταδίκες μελών της 17Ν και του ΕΛΑ, εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία με βάση πληροφορίες που συγκέντρωσε τις τελευταίες ημέρες.
Για την αποφυγή των ταραχών θα κινητοποιηθεί δύναμη 5.000 ανδρών και θα εφαρμοστεί το σχέδιο «μηδενικής ανοχής», όπως και στους περσινούς εορτασμούς εν όψει των Ολυμπιακών.
Όπως επισημαίνουν την Τρίτη Τα Νέα, άγνωστο παραμένει αν οι αρχές ασφαλείας θα επιτηρούν το κέντρο της Αθήνας και με τις κάμερες που είχαν εγκατασταθεί στους δρόμους αλλά έχουν τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας με απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει καταθέσει αίτημα για την επαναλειτουργία τους, το οποίο όμως εκκρεμεί.
Η αστυνομία θα περιφρουρεί όχι μόνο το Πολυτεχνείο, αλλά και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως την ΑΣΟΕΕ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Νομική.
Προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην Αμερικανική Πρεσβεία, η αστυνομία θα απομακρύνει τους κάδους σκουπιδιών από τους δρόμους και θα φρουρεί χώρους με οικοδομικά υλικά.
Τέλος, τα άτομα που προσέρχονται στους χώρους προσυγκέντρωσης θα ελέγχονται και το μπλοκ των αναρχικών θα συνοδεύεται από τουλάχιστον τρεις με πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Μητέρα και τρία παιδιά επιβίωσαν επί 11 ημέρες στα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442