Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά προβλήματα στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων από βροχοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων από βροχοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του νομού Ηρακλείου από έντονες βροχοπτώσεις. Ιδιαίτερα έχει πληγεί η περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς, όπου πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα. Στα Χανιά πλημμύρισε το αεροδρόμιο.

28

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του νομού Ηρακλείου από έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη βόρεια Κρήτη από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου.

Δεκάδες υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και αρκετές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Πλημμύρες σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και στα Χανιά, όπου τα νερά κατέκλυσαν την αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο. Τα Χανιά δέχθηκαν σε ένα βράδυ 126 χιλιοστά βροχής, περισσότερο από τη μέση συνολική βροχόπτωση στην περιοχή για το μήνα Νοέμβριο.

Στο νομό Ηρακλείου, ιδιαίτερα έχει πληγεί η περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς, όπου λόγω της καταρρακτώδους βροχής πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία και παρασύρθηκαν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, μόλις ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετέβη στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο μεταξύ, από το πρωί του Σαββάτου οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν στην πόλη του Ηρακλείου είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και δεκάδες σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν.

Η Πυροσβεστική μέχρι τις 11 το πρωί είχε δεχθεί πάνω από 350 κλήσεις και τα συνεργεία της δούλευαν ακατάπαυστα για την άντληση των υδάτων.

Εξάλλου, λόγω των βροχοπτώσεων έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού, όπου συνεργεία της ΔΕΣΕ (Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων) εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα στην περιοχή Πόρος Ηρακλείου μια 73χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία και έχασε τη ζωή της, καθώς στην προσπάθειά της να καθαρίσει το σιφώνι στην αυλή του σπιτιού της κατά τη διάρκεια της μεγάλης νεροποντής, σημειώθηκε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί είναι της Αμουδάρας, του παραλιακού μετώπου μέσα στο Ηράκλειο, καθώς και οι περιοχές Λυγαριάς, Μονονάφτη και Καρτερού που βρίσκονται εκτός Ηρακλείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024