
«Πυρά» συγκοινωνιολόγων για τραμ και προαστιακό
Αυστηρή κριτική στα δύο πιο πρόσφατα μέσα σταθερής τροχιάς, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το τραμ, ασκήθηκε σε ημερίδα του συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων την Τρίτη, με θέμα: «Σύστημα Ολυμπιακών Μετακινήσεων - Η Επόμενη Μέρα».
71
Αυστηρή κριτική στα δύο πιο πρόσφατα μέσα σταθερής τροχιάς, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το τραμ, ασκήθηκε σε ημερίδα του συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων την Τρίτη, με θέμα: «Σύστημα Ολυμπιακών Μετακινήσεων – Η Επόμενη Μέρα».
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου Νέας Σμύρνης, Γιώργου Κουτελιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ μποϋκοτάρει τη λειτουργία του τραμ, ενώ δεν έλειψε η κριτική ότι το συγκεκριμένο μέσο είναι τελικά ιδιαίτερα αργό.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας Τραμ ΑΕ υπεραμύνθηκε της λειτουργίας του νεοαποκτηθέντος μέσου μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι σταδιακά αυξάνεται η ταχύτητα των συρμών, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη διαδρομή σήμερα να καλύπτεται σε 40 με 45 λεπτά.
Σημείωσε επίσης ότι η συχνότητα των δρομολογίων είναι της τάξης των οκτώ λεπτών, χρόνος ο οποίος αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στο δίκτυο 24 από τους συνολικά 35 συρμούς.
Στην ημερίδα οι συγκοινωνιολόγοι τόνισαν την ανάγκη επέκτασης του δικτύου του τραμ και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
Τα βέλη των ομιλητών δέχθηκε και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, για τον οποίο τονίστηκε ότι δεν συνδυάζεται με λεωφορειακές γραμμές, ενώ τα βαγόνια του κυκλοφορούν άδεια. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Προαστιακός ΑΕ, Μ.Παπαγεωργίου είπε ότι το μέσο βρίσκεται σε «βρεφική ηλικία» και λειτουργεί ακόμη ένα πολύ μικρό κομμάτι του.
Επανέλαβε δε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2005 ο προαστιακός θα φτάσει μέχρι την Κόρινθο, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί.
Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας ότι τα θέματα των συγκοινωνιών αντιμετωπίζονται πρόχειρα, χωρίς πυξίδα και βρίσκονται σε απόλυτο τέλμα. Ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε επίσης «παταγώδη αποτυχία» τα μέτρα για την αντικατάσταση του στόλου των δικύκλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η «μαγική» επικοινωνιακή στρατηγική Τραμπ – Ποιό δεξί χέρι του αντικομμουνιστή Μακάρθι του την έμαθε
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας Πέτρο θα μηνύσει αυτόν του Εκουαδόρ Νομπόα για συκοφαντική δυσφήμιση
- Εκλογές Βουλγαρία: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Ρούμεν Ράντεφ
- Δύο αμερικανοί «εκπαιδευτές» και δύο μεξικανοί νεκροί μετά από επιχείρηση εναντίον των καρτέλ
- Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
- Το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας στην επαρχία Κουνέιτρα


