Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση όλων των τμημάτων του μοιραίου ελικοπτέρου Σινούκ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση όλων των τμημάτων του ελικοπτέρου Σινούκ, το οποίο είχε καταπέσει ανοικτά της Σιθωνίας στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι εμπειρογνώμονες αρχίζουν πλέον τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών του δυστυχήματος.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση όλων των τμημάτων του ελικοπτέρου Σινούκ, το οποίο είχε καταπέσει ανοικτά της Σιθωνίας στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι εμπειρογνώμονες αρχίζουν πλέον τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών του δυστυχήματος.
Υπενθυμίζεται ότι τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου βρίσκονται στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Εκεί θα μεταφερθούν και τα τελευταία τμήματα του Σινούκ και εντός των επόμενων ημερών οι εμπειρογνώμονες θα αρχίσουν τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης.
Στην προσπάθεια ανέλκυσης του ελικοπτέρου, από την πτώση του οποίου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος, συμμετείχαν το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» και τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Η επιχείρηση ανέλκυσης από τόσο μεγάλο βάθος (866 μέτρα) έγινε για πρώτη φορά από ελληνικά μέσα και αποτέλεσε τεχνικό επίτευγμα των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Ανάπτυξης.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων