Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση Τσοχατζόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η κίνηση του Ακη Τσοχατζόπουλου να ταχθεί υπέρ του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Χρίστος Βερελής ζήτησε οι προτάσεις να έχουν αναφορά στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
Την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η κίνηση του Ακη Τσοχατζόπουλου να ταχθεί υπέρ του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, την Πέμπτη, η προεδρολογία συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων αποφεύγουν να εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία.
Την Τετάρτη, ο Ακης Τσοχατζόπουλος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Κωνσταντόπουλου, επισημαίνοντας: «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυσκολία να προτείνει ονόματα και εκτός του χώρου του και πιστεύω ότι -πέραν του Κ.Σημίτη και του Απ.Κακλαμάνη- όπως του κ. Κωνσταντόπουλου, μπορούν να συζητηθούν».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο Χρίστος Βερελής δήλωσε: «Πριν ο καθένας κάνει προτάσεις θα πρέπει να έχει αναφορά στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, διότι πολλές από αυτές συναντούν την έντονη αντίρρησή του και δίνουν την εντύπωση ότι θα έχουμε μια ηθική ήττα».
Αλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να αναφερθούν ευθέως στο όνομα του κ. Κωνσταντόπουλου, αλλά αποδοκίμασαν την ονοματολογία ως αποπροσανατολιστική. «Όσοι ασχολούνται με την ονοματολογία βάζουν βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ» είπε ο Χρ.Παπουτσής. Ο Χ.Καστανίδης τόνισε ότι το πρόβλημα του τόπου είναι η οικονομία και όχι η προεδρολογία.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπενθύμιζαν τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου υπέρ της συναινετικής εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό κατ αρχήν σημαίνει ότι ο υποψήφιος που θα προταθεί δεν θα προέρχεται από τον στενό πυρήνα της ΝΔ. Θα μπορούσε, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ να αποδεχτεί πρόσωπο προερχόμενο από τον χώρο της Αριστεράς. Ωστόσο, τα ίδια στελέχη παραδέχονταν ότι ένα κομμάτι του στελεχιακού δυναμικού και της βάσης του κόμματος δύσκολα θα αποδέχονταν την υποψηφιότητα Κωνσταντόπουλου.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου