Σε απεργία πείνας από το Σάββατο και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές του Κορυδαλλού, ξεκίνησε από το Σάββατο και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, συμπαραστεκόμενους στους υπόλοιπους κρατούμενους.
Απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές του Κορυδαλλού, ξεκίνησε από το Σάββατο και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, συμπαραστεκόμενους στους υπόλοιπους κρατούμενους.
Ο καταδικασθείς ως αρχηγός της 17Ν, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι δήλωσε: «Σε αυτές τις συνθήκες ένας άνθρωπος, όσο συγκροτημένος και αν είναι, μπορεί να οδηγηθεί στην τρέλα».
Την απεργία πείνας συνεχίζουν ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Ηρακλής Κωστάρης, ο Σάββας και ο Βασίλης Ξηρός, καθώς και ο καταδικασθείς για την υπόθεση του ΕΛΑ Χρήστος Τσιγαρίδας.
Επίσης, από τις 15 Οκτωβρίου ξεκίνησαν καταλήψεις συμπαράστασης προς τους απεργούς πείνας στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) και στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου).
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).