Αισιοδοξία για την ελληνική κατάκτηση μη μόνιμης θέσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Την εκτίμηση πως θα έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια της Ελλάδας για την κατάκτηση μη μόνιμης θέσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη διετία 2005-2006 εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών εν όψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.
51
Την εκτίμηση πως θα έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια της Ελλάδας για την κατάκτηση μη μόνιμης θέσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη διετία 2005-2006 εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών εν όψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.
«Περιμένουμε στο τέλος της εβδομάδας την επιβεβαίωση μέσω των ψηφοφοριών και πιστεύουμε πως θα έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και πρέπει να πω ότι η προσπάθεια αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο και διακομματική, αφού ξεκίνησε επί της προηγούμενης Κυβέρνησης» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Βαληνάκης.
Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών: ««Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα της εκλογής θα είναι θετικό για την Ελλάδα και ότι θα εκλεγεί ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2005-2006».
Η κατάκτηση μη μόνιμης θέσης θεωρείται σίγουρη από διπλωματικούς κύκλους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Η διαδικασία της εκλογής θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 έως τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).
Υποψήφιες χώρες για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι επίσης η Δανία, η Αργεντινή, η Ιαπωνία και η Τανζανία, διαδεχόμενες την Αγκόλα, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Πακιστάν και τη Χιλή.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση του διεθνούς Οργανισμού που αριθμεί 191 κράτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Περού: Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442