Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα των ναυτεργατών και όχι αόριστες υποσχέσεις ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία στον κλάδο.
Λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα των ναυτεργατών και όχι αόριστες υποσχέσεις ζητά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία στον κλάδο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, μετά τις άκαρπες συναντήσεις των ναυτεργατών με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη, η διοίκηση της ΠΝΟ έστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας επιστολή στην οποία τονίζουν ότι εάν δεν δοθούν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα έως τις 19 Οκτωβρίου θα υπάρξουν κινητοποιήσεις.
«Η διοίκηση της ΠΝΟ δεν είναι διατεθειμένη και δεν πρόκειται να ανεχτεί την περιθωριοποίηση του Έλληνα ναυτεργάτη, εν ενεργεία και συνταξιούχου, και είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια του κλάδου, με κάθε πρόσφορο μέσο».
Το πρώτο ζήτημα που αφορά τον κλάδο είναι η μάστιγα της ανεργίας και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επίσης, η ΠΝΟ ζητά το διπλασιασμό των εφάπαξ παροχών των Ταμείων Πρόνοιας Αξιωματικών και Κατώτερων Πληρωμάτων Ε.Ν., απαγόρευση της εργασίας συνταξιούχων και ανάκληση της σχετικής υπουργικής απόφασης, ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας και την επαναφορά του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των ναυτεργατών.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).