88

Εκτός… λειτουργίας θα τεθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Μεσολογγίου λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των οικονομικών τους υποχρεώσεων, ενώ στην προσεχή συνεδρίασή της η ΟΛΜΕ δεν αποκλείεται να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ που αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων για την προσεχή Τρίτη, προειδοποιεί πως αν δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ δεν αποκλείεται να κλείσουν επ αόριστον.

Ήδη οι καθηγητές αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 6 και 7 Οκτώβρη, με αίτημα την έκτακτη επιχορήγηση 50 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων τους (δεδουλευμένα του προσωπικού, πάγια έξοδα κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να εξασφαλίσει στα ΤΕΙ την άμεση χορήγηση 20-25εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, ώστε να αποτραπεί πιθανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των καθηγητών τους με την στήριξη της ΟΛΜΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ