Στον εισαγγελέα κατέθεσε για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου Έλληνας υπεύθυνος της WADA
Πάνω από επτά ώρες διήρκεσε η κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου του χημικού, υπεύθυνου του τμήματος ντόπινγκ της WADA Παναγιώτη Ψαρέλλη, που κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου.
27
Πάνω από επτά ώρες διήρκεσε την Τετάρτη η κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου του χημικού, υπεύθυνου του τμήματος ντόπινγκ της WADA Παναγιώτη Ψαρέλλη, που κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου και γενικότερα της χρήσης αναβολικών ουσιών.
Ο κ. Ψαρέλλης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ιδιαίτερα σημαντικός μάρτυρας, καθώς σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, τον περασμένο Αύγουστο, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι δέχθηκε πιέσεις από αξιωματούχο του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να του παραδώσει λίστα με τα ονόματα των αθλητών που επρόκειτο να υποβληθούν σε έλεγχο αντιντόπινγκ.
Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ψαρέλλης ισχυρίστηκε ότι ανάλογες πιέσεις είχε δεχθεί και το 2002 εν όψει του «Γκραν Πρι» που διοργανωνόταν στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό μάλιστα, όπως αναφέρει στη συνέντευξή του, είχε ζητήσει να μην ελέγχει Έλληνες αθλητές.
Στον κ. Ψαρέλλη υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους δυο εισαγγελείς, ερωτήσεις τόσο για το θέμα της μη εμφάνισης προς έλεγχο των Κεντέρη και Θάνου όσο και γενικότερα για τις διαδικασίες που τηρούνται από τη WADA για τους ελέγχους αντιντόπινγκ, τις αναβολικές ουσίες και άλλα.
Ο μάρτυρας αποχώρησε από το γραφείο των εισαγγελέων χρησιμοποιώντας την πίσω είσοδο του κτιρίου της εισαγγελίας καθώς στην κύρια είσοδο τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442