Δυσαρεστημένη με το επίπεδo των σπουδών η πλειονότητα των Ελλήνων φοιτητών
Οι οκτώ στους δέκα φοιτητές στην Ελλάδα θεωρούν ότι δεν παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταγωνιστούν τα ξένα πτυχία και να εργαστούν στο εξωτερικό. Και αυτό τη στιγμή που οι φοιτητές θα επιθυμούσαν να εργαστούν εκτός Ελλάδας σε ποσοστό 60%
36
Οι οκτώ στους δέκα φοιτητές στην Ελλάδα θεωρούν ότι δεν παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταγωνιστούν τα ξένα πτυχία και να εργαστούν στο εξωτερικό. Και αυτό τη στιγμή που οι φοιτητές θα επιθυμούσαν να εργαστούν εκτός Ελλάδας σε ποσοστό 60%.
Περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές, αναφέρει το Έθνος της Παρασκευής, θεωρούν πως θα χρειαστούν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών για να βρουν ευκολότερα εργασία.
Οι παρατηρήσεις αυτές προέρχονται από έρευνα που πραγματοποίησε το Euronem (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επικοινωνίας και Πληροφόρησης, ένας ευρωπαϊκός μη κυβερνητικός οργανισμός) σε δείγμα 209 φοιτητών από 20 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, με μέσο όρο ηλικίας τα 22 έτη.
Η έρευνα εξετάζει τους παράγοντες που βοηθούν ή δυσχεραίνουν την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών, καθώς και την γενικότερη κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Το 88% των φοιτητών πιστεύει ότι θα συναντήσει σημαντικές δυσκολίες στην ανεύρεση εργασίας και το 58,6% περιμένει ότι δεν θα παραμείνει στην θέση που θα βρει αρχικά. Πάντως οι περισσότεροι φοιτητές (64,3%) δεν είναι διατεθειμένοι να προβούν σε υποχωρήσεις για να διατηρήσουν την παρούσα θέση εργασίας τους.
Οι φοιτητές δήλωσαν επίσης ότι ανησυχούν για την εξέλιξη των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων (40,6%), για τα οποία όμως είναι ενημερωμένο μόνο το 40,7%.
Σχεδόν σε ποσοστό 85%, τέλος, οι φοιτητές τάσσονται κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Υπενθυμίζεται πως οι καθηγητές των ΤΕΙ συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος» (vid)
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442