Συναίνεση στο θέμα των κανονισμών για τα Κατεχόμενα επιζητούν Μολυβιάτης-Γκιουλ
Την κοινή επιθυμία για συναινετική λύση στο θέμα των κανονισμών που αφορούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Πέτρος Μολυβιάτης και Αμπντουλάχ Γκιουλ στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.
Την κοινή επιθυμία για συναινετική λύση στο θέμα των κανονισμών της ΕΕ που αφορούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Πέτρος Μολυβιάτης και Αμπντουλάχ Γκιουλ στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο Βάλκενμπουργκ της Ολλανδίας.
«Η λύση πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη βάση του σεβασμού της νομιμότητας» δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης μετά την συνάντηση, κατά την οποία, όπως είπε, έγινε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων και επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενή συνεργασία.
Από πλευράς του, ο Αμπντουλάχ Γκουλ δήλωσε ότι η συζήτηση με τον Έλληνα ομόλογό του ήταν, όπως πάντα, φιλική και εποικοδομητική, ενώ ξέφρασε και τα συγχαρητήριά του για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σε ό,τι αφορά την κρίσιμη -ως προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας- έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιείται τον επόμενο μήνα, ο Τούρκος διπλωμάτης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «η οποία έχει επιδείξει αντικειμενικότητα στην προσέγγισή της».
Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε αισιόδοξος (για την προοπτική έναρξης διαπραγματεύεων ένταξης στην ΕΕ), σημειώνοντας πως η Τουρκία «έχει εργαστεί σκληρά για αυτό τα τελευταία χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων