
Νέα κονδύλια για τη νεανική επιχειρηματικότητα ενέκρινε ο Δ.Σιούφας
O υπουργός Aνάπτυξης υπέγραψε απόφαση για ένταξη στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Aνταγωνιστικότητα του Γ’ Kοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 699 επιχειρηματικών σχεδίων, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
36
O υπουργός Aνάπτυξης υπέγραψε απόφαση για ένταξη στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Aνταγωνιστικότητα του Γ’ Kοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 699 επιχειρηματικών σχεδίων που υπέβαλαν νέοι, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Δημήτρης Σιούφας έκανε επίσης έναν πρώτο απολογισμό για τη συμβολή των Ολυμπιακών στην τόνωση της οικονομίας. Επισήμανε ότι η διεθνής προβολή της χώρας αποτελεί εξαιρετικά θετικό σημάδι για την προσέλκυση επενδύσεων και σε άλλους τομείς εκτός του τουρισμού.
Στη διάρκεια των Αγώνων ο κ. Σιούφας είχε σειρά επαφών με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες από το εξωτερικό. O υπουργός ανέφερε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει επαφές με την αντίστοιχη γαλλική εταιρία E.d.F.
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
O προϋπολογισμός των 699 νέων προτάσεων είναι 55,3 εκατ. ευρώ, ενώ η υλοποίησή τους οδηγεί στη δημιουργία 1.740 νέων θέσεων εργασίας, για υπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους.
Mε την ένταξη των επενδύσεων αυτών στο EΠAN ολοκληρώνεται ο Γ κύκλος του προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας. Στους δύο προηγούμενους κύκλους εντάχθηκαν αντίστοιχα 245 και 529 επιχειρηματικά σχέδια, προϋπολογισμού 20,2 και 43 εκατ. ευρώ, και δημιουργήθηκαν 1.006 και 1.365 νέες θέσεις εργασίας.
Όπως τόνισε ο κ.Σιούφας, θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλοι δύο κύκλοι, ο πρώτος των οποίων θα προκηρυχθεί ως το τέλος του χρόνου, ενώ νέες προκηρύξεις θα γίνουν και για το πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα προχωρά η αναθεώρηση των κονδυλίων του EΠAN, με στόχο τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά θα ενταχθεί στις Kοινοτικές χρηματοδοτήσεις και το εμπόριο.
Τόνωση μετά τους Ολυμπιακούς
Προχωρώντας σε έναν «μίνι» απολογισμό, ο υπουργός τόνισε το γεγονός ότι η Morgan Stanley, από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, αποφάσισε να αναβαθμίσει την παρουσία της στην Eλλάδα ιδρύοντας υποκατάστημα.
Eπιπλέον, έγιναν και θα συνεχιστούν συναντήσεις της ΔEH με την E.d.F για συνεργασία σε θέματα οργάνωσης και παραγωγής ενέργειας, ειδικότερα στην Πληροφορική και στην κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων. Tο προσεχές διάστημα αντιπροσωπεία της ΔEH θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση της γαλλικής εταιρίας.
O υπουργός απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συμμετοχής της E.d.F στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔEH.
Ο κ. Σιούφας είχε στα τέλη Aυγούστου συνάντηση με τον πρόεδρο E.d.F. Φρανσουά Ρουσελί καθώς και με τον πρόεδρο της Morgan Stanley Στίβεν Νιούχαους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442