Θανάσιμος τραυματισμός επαγγελματία οπλίτη στην Πάρνηθα
Δόκιμος αστυφύλακας του τμήματος Καρδίτσας «αστειευόταν» με το υπηρεσιακό του περίστροφο στην κατασκήνωση της Τραπέζης Ελλάδος, στην Πάρνηθα, που χρησιμοποιείται από τις 15 Ιουλίου ως Ολυμπιακή εγκατάσταση, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οπλίτη.
27
Δόκιμος αστυφύλακας του τμήματος Καρδίτσας «αστειευόταν» με το υπηρεσιακό του περίστροφο με επαγγελματία οπλίτη στη θέση Μετόχι Πάρνηθας στην κατασκήνωση της Τραπέζης Ελλάδος, που χρησιμοποιείται από τις 15 Ιουλίου 2004 ως Ολυμπιακή εγκατάσταση, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οπλίτη.
Όπως διαπιστώθηκε ο 25χρονος Αντώνης Σύρος, επαγγελματίας οπλίτης, ήταν σκοπός στην πύλη στην είσοδο του Αγίου Γεωργίου της Ολυμπιακής εγκατάστασης, όπου φιλοξενούνται συνοδοί διαφόρων Ολυμπιακών αποστολών.
Στις 04:10 τα ξημερώματα δέχθηκε την επίσκεψη πεζής περιπόλου της εγκατάστασης αποτελούμενη από τους τριετείς δοκίμους αστυφύλακες Χρήστο Χλωρό, 20 ετών και το συνομήλικό του Κωνσταντίνο Τόμπρα του τμήματος δοκίμων αστυφυλάκων Καρδίτσας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Χρήστος Χλωρός κρατώντας το ατομικό του περίστροφο και αστειευόμενος με το θύμα, που είχε παραλάβει και κρατούσε το ατομικό περίστροφο του άλλου δόκιμου αστυφύλακα, στοχεύοντας ο ένας τον άλλον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει το θύμα θανάσιμα στο κεφάλι.
Παρών στο περιστατικό εκτός του θύματος και των δύο αστυφυλάκων, ήταν και άλλος επαγγελματίας οπλίτης που είχε προσέλθει προς αντικατάσταση του Σύρου.
Το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ενημερώθηκε άμεσα η εισαγγελική αρχή και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.
Οι δύο δόκιμοι αστυφύλακες συνελήφθησαν και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Ο άτυχος 25χρονος ήταν ανηψιός του διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υποστράτηγου Στέλιου Σύρου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης προς την οικογένεια του οπλίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442