«Σταματήστε το ντόπινγκ» ζητά το 84% των Ελλήνων
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αποδοκιμάζει τα φαινόμενα ντόπινγκ και διακηρύσσει ότι δεν θέλει μετάλλια με σκιές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis. Παρά την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου, εννέα στους δέκα λένε ότι οι Αγώνες είναι επιτυχημένοι.
27
Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αποδοκιμάζει τα φαινόμενα ντόπινγκ, διακηρύσσει ότι δεν θέλει μετάλλια με σκιές και επιρρίπτει ευθύνες στους πρωταγωνιστές των τραγικών γεγονότων για τον ελληνικό αθλητισμό.
Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββατοκύριακου, πάνω από οκτώ στους δέκα Έλληνες (84,3%) καταδικάζουν το ντοπάρισμα και το θεωρούν απαράδεκτο ως πρακτική και μέθοδο για την κατάκτηση μεταλλίων και δηλώνουν πως πρέπει να εξαλειφθεί από τπν αθλητισμό.
Το 11,8% θεωρεί πως το θέμα δεν τον αφορά, ενώ το 3,9% δεν τοποθετείται. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (85,2%) συγκεντρώνουν εκείνοι που συμφωνούν με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου είναι «ντροπή», ενώ με την παρέμβαση του κ. Στεφανόπουλου διαφωνεί το 11,5%.
Η μεγάλη πλειοψηφία (80,6%) εκτιμά ότι το πρόβλημα του ντόπινγκ είναι το ίδιο ή και λιγότερο οξυμένο στην Ελλάδα συγκρκτικά με τις άλλες χώρες. Μόλις το 6,7% θεωρεί ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο και το 12,7% δεν διευκρινίζει τη θέση του.
Το 70,3% θεωρεί ότι οι Κεντέρης-Θάνουν χειρίστηκαν λάθος την υπόθεση, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεταιστο 79,8% για τον Χρήστο Τζέκο. Το 55,6% κρίνει αρνητικούς τους χειρισμούς των αρμόδιων αθλητικών παραγόντων, το 61,8% αρνητική τη διαχείριση του θέματος από τα ΜΜΕ, ενώ μόνο η ΔΟΕ συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 43,4% και αρνητικές 32%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι το 64,8% δεν θεωρεί ειλικρινείς τις προθέσεις της ΔΟΕ για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης, το 41,7% εκτιμά ότι έκανε ότι έπρεπε, το 41,2% ότι ολιγώρησε και το 17,1% δεν παίρνει θέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιοσίων: Ξεκινά προσπάθεια αφύπνισης της 16χρονης – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία της μηχανής
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442