Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με τηλεφωνική εντολή η παραμονή των Κεντέρη και Θάνου στο ΚΑΤ
Οι γιατροί που εξέτασαν τους Κ.Κεντέρη και Κ.Θάνου δεν διαπίστωσαν κάποια ένδειξη πως ήταν τραυματισμένοι

Με τηλεφωνική εντολή η παραμονή των Κεντέρη και Θάνου στο ΚΑΤ

Τηλεφωνική εντολή να παραμείνουν οι Κ.Κεντέρης και Κ.Θάνου στο ΚΑΤ τουλάχιστον 48 ώρες «ό,τι κι αν έχουν» δέχθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με Τα Νέα, ο εφημερεύων ιατρός του νοσοκομείου, ένα τέταρτο πριν φτάσουν εκεί οι δύο αθλητές.

43

Τηλεφωνική εντολή να παραμείνουν οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου στο ΚΑΤ τουλάχιστον 48 ώρες «ό,τι κι αν έχουν» δέχθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο εφημερεύων ιατρός του νοσοκομείου, ένα τέταρτο πριν φτάσουν εκεί οι δύο αθλητές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, την εντολή έλαβε ο εφημερεύων ιατρός από το διευθυντή του, το όνομα του οποίου θα εμφανιζόταν λίγες ημέρες αργότερα σε τρία ιατρικά ανακοινωθέντα για την κατάσταση της υγείας των δύο αθλητών.

Το ιστορικό

Πηγές από το ΚΑΤ αναφέρουν ότι το τηλεφώνημα έγινε ένα τέταρτο πριν από την άφιξη των δύο αθλητών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ, ενώ ο διευθυντής εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε νησί των Κυκλάδων.

Οι γιατροί που εξέτασαν τους δύο αθλητές δεν εντόπισαν κάποια σίγουρη ένδειξη πως οι δυο τους ήταν τραυματισμένοι. Γι αυτό, δύο από τους επιμελητές Α που παρίσταντο συμφώνησαν ότι πρέπει να τους δώσουν εξιτήριο.

Όμως, με παρέμβαση του γιατρού που είχε δεχθεί την τηλεφωνική εντολή, και με το αιτιολογικό πως «πάντοτε βασιζόμαστε στα λόγια των ασθενών ότι έπεσαν θύμα τροχαίου και μπορεί στ΄ αλήθεια να έχουν χτυπήσει και να μη φαίνεται», τελικώς έγινε εισαγωγή των δύο αθλητών στο νοσοκομείο.

Με δεμένα τα χέρια

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η υγεία του Κώστα Κεντέρη εξελισσόταν ομαλά, ενώ οι υπογλυκαιμικές κρίσεις που παρουσίασε η Κατερίνα Θάνου δεν οφείλονταν στον όποιο τραυματισμό της, αλλά πιθανότατα στον εκνευρισμό και την υπερέντασή της.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι ειδικά ο Κώστας Κεντέρης μπορούσε να έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όμως η εντολή του διοικητή του ΚΑΤ «τους έδεσε τα χέρια».

Όταν, μάλιστα, την Κυριακή το πρωί οι γιατροί είπαν στον Κώστα Κεντέρη πως θα πάρει εξιτήριο εκείνος -σύμφωνα με πληροφορίες- αντέδρασε, λέγοντας ότι ζαλίζεται και πως έχει τάση για έμετο.

Τα ανακοινωθέντα

Για το λόγο αυτό συγκλήθηκε ιατρικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι γιατροί που είχαν παίξει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ρόλο στη θεραπεία τους. Στο ιατρικό συμβούλιο εξετάζονται όλα τα ευρήματα των εξετάσεων και τελικά αποφασίζεται να εκδοθούν ξεχωριστά ανακοινωθέντα για κάθε ασθενή, «γεγονός που αντανακλά τη διαφορετικότητα των περιπτώσεων», σχολιάζουν με νόημα πηγές του νοσοκομείου.

Η περίληψη των ανακοινωθέντων είναι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο μεν Κεντέρης παραμένει επειδή ο ίδιος παραπονείται για κεφαλαλγίες, ζάλη και τάση προς έμετο, η δε Θάνου επειδή είχε τις δύο κρίσεις υπογλυκαιμίας τις προηγούμενες ημέρες.

Τη Δευτέρα το πρωί, φθάνει στο ΚΑΤ ο ιατροδικαστής, ο οποίος οδηγείται αμέσως στον 6ο όροφο όπου εξετάζει τους δύο αθλητές και διαβάζει τους ιατρικούς φακέλους τους, στους οποίους περιέχονται όλες οι εξετάσεις που τους έχουν γίνει.

Το τελευταίο ανακοινωθέν, που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, το υπογράφουν οι ίδιοι οι γιατροί, ενώ τα προηγούμενα είτε ήσαν ανυπόγραφα (το πρώτο) είτε έφεραν την υπογραφή μόνον του διοικητή του νοσοκομείου (τα επόμενα).

Επιστολή στον υπουργό

Ο διοικητής του ΚΑΤ Χρ.Αρτινόπουλος απηύθυνε επιστολή στον υπουργό Υγείας στην οποία, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, παραδέχεται ότι όντως είχε επικοινωνίες με το διευθυντή της 6ης Παθολογικής Κλινικής κ. Μπελδέκο το βράδυ που εισήχθησαν οι Κεντέρης και Θάνου, αλλά επικαλέστηκε ενημέρωση, δεδομένου ότι επέστρεφε εκείνο το βράδυ από την άδειά του.

Στις επικοινωνίες που είχε ο κ. Αρτινόπουλος με τον κ. Μπελδέκο ενημερώθηκε -όπωψς αναφέρεται στην επιστολή- για την πορεία της εφημερίας, καθώς επίσης και ότι ότι στη 1 τα ξημερώματα εισήχθησαν οι Κεντέρης-Θάνου. Την επομένη το πρωί, ο ίδιος ο κ. Αρτινόπουλος με τους γιατρούς εφημερίας εξέτασαν τους δύο αθλητές στο πλαίσιο της καθημερινής επίσκεψης στους ασθενείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024