Επελέγη η ιρακινή Εθνοσυνέλευση που θα «κρίνει» την κυβέρνηση Αλάουι
Έπειτα από τετραήμες -συχνά «θερμές»- διαβουλεύσεις πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράκ επέλεξαν τα 81 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης που είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη της κυβέρνησης Αλάουι και την προετοιμασία των εκλογών του Ιανουαρίου 2005.
Έπειτα από τετραήμες -συχνά «θερμές»- διαβουλεύσεις πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράκ εξέλεξαν την Τετάρτη τα 81 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης που είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη της κυβέρνησης Αλάουι και την προετοιμασία των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου 2005.
Οι 1.300 σύνεδροι της Εθνικής Διάσκεψης -που άρχισε την Κυριακή τις εργασίες της στη Βαγδάτη- επέλεξαν μεταξύ λίστας υποψηφίων που υποστηρίζονται από την προσωρινή κυβέρνηση υπό τον Ιγιάντ Αλάουι.
Τη σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης ανακοίνωσε ο Γουαλίντ Σαλτάχ, ανώτατο στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής για τη διαδικασία, δίχως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Γνωστοποιήθηκε, πάντως, πως η Εθνοσυνέλευση θα έχει δικαίωμα άσκησης βέτο στην επικύρωση σχεδίων νόμου με πλειοψηφία δύο τρίτων. Θα πρέπει να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2005 και θα έχει επίσης το δικαίωμα να διορίσει νέο πρωθυπουργού ή πρόεδρο σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου.
Εντούτοις, όπως μεταδίδει το Reuters ανεξάρτητοι σύνεδροι έχουν ήδη αμφισβητήσει την αμεροληψία της Εθνικής Συνέλευσης, επισημαίνοντας πως είναι «γεμάτη» με υποστηρικτές της κυβέρνησης.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.