Αυξάνονται οι καταγγελίες στο ΙΝΚΑ για τη συμπεριφορά των οδηγών ταξί
Υπερβολικές χρεώσεις, αγενής συμπεριφορά, άγνοια των δρόμων είναι μερικά μόνο από τα παράπονα που καταγγέλλονται στο ΙΝΚΑ. Οι κακές συνήθειες πολλών ταξιτζήδων δυστυχώς παραμένουν, αμαυρώνοντας τον κλάδο τους, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών.
Υπερβολικές χρεώσεις, αγενής συμπεριφορά, άγνοια των δρόμων είναι μερικά μόνο από τα παράπονα που καταγγέλλονται στο ΙΝΚΑ. Οι κακές συνήθειες πολλών ταξιτζήδων δυστυχώς παραμένουν, αμαυρώνοντας τον κλάδο τους, αλλά και την εικόνα της Ελλάδας, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών.
Το ΙΝΚΑ επισημαίνει παράλληλα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα από το οποίο κινδυνεύει ο ελληνικός τουρισμός είναι η απόλυτη μετριότητα και η συμβατικότητα στα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.
Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει στους καταναλωτές ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις που αφορούν στα ταξί:
-Ο οδηγός του ταξί οφείλει να μεταφέρει τις αποσκευές από το πεζοδρόμιο στο ταξί και αντίστροφα.
-Υπάρχει ειδική επιπλέον χρέωση σε ορισμένες περιπτώσεις: από και προς το αεροδρόμιο στην Αττική η επιπλέον χρέωση είναι 3 ευρώ, από και προς το αεροδρόμιο στην Θεσσαλονίκη 2,5 ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα 2 ευρώ.
-Απαγορεύεται ο οδηγός ταξί να αρνηθεί τη μίσθωση.
-Χωρίς την άδεια του πελάτη δεν επιτρέπεται η πολλαπλή μίσθωση.
-Ο πελάτης μπορεί να ζητήσει αναμονή μέχρι και 15 λεπτά ή και περισσότερο αν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.