«Πράσινο φως» για φροντιστήρια και από ιδιωτικά σχολεία έδωσε το ΣτΕ
Σημαντική αλλαγή στον τομέα της Παιδείας αναμένεται να επιφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δίνει τη δυνατότητα στα ιδιωτικά σχολεία να οργανώνουν φροντιστηριακά μαθήματα. Εντολή για να εφαρμοστεί η απόφαση έδωσε το υπουργείο Παιδείας.
53
Σημαντική αλλαγή στον τομέα της Παιδείας αναμένεται να επιφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δίνει τη δυνατότητα στα ιδιωτικά σχολεία να οργανώνουν φροντιστηριακά μαθήματα.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, τα ιδιωτικά σχολεία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διοργανώνουν φροντιστηριακά μαθήματα είτε με δικούς τους καθηγητές, είτε σε συνεργασία με μεγάλους φροντιστηριακούς οργανισμούς.
«Πράσινο φως» για να εφαρμοστεί η απόφαση έδωσε ήδη με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.
Αντιδρούν, πάντως, οι εκπρόσωποι της Oμοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (OΙΕΛΕ), χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «βόμβα» που θα πλήξει τα φροντιστήρια αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση με την απαξίωση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, καθώς και ένα δώρο προς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, μετά την ουσιαστική απελευθέρωση των διδάκτρων.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ.Κουρουτός δηλώνει στην εφημερίδα Το Βήμα ότι είτε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι.Παπαθανασίου γνώριζε την απόφαση του ΣτΕ και εσκεμμένα προχώρησε στην απελευθέρωση των διδάκτρων, είτε δεν τη γνώριζε και έχει πολιτική ευθύνη γιατί δημιούργησε ένα μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό της αύξησης των διδασκόντων, χωρίς η απόφαση αυτή να ληφθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ ζητά την απόσυρση της σχετικής ρύθμισης, και εκφράζει την εκτίμηση ότι οι ιδιοκτήτες των σχολείων θα μπορούν να τιμολογούν όσο εκείνοι επιθυμούν τις φροντιστηριακές υπηρεσίες, τις οποίες θα προσφέρουν σε μαθήματα και σε ώρες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442