Έντεκα εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια «δένουν» στο λιμάνι του Πειραιά
Ένας πραγματικά εντυπωσιακός στόλος, με 11 από τα πλέον πολυτελή κρουαζιερόπλοια του κόσμου, θα καταπλεύσει τις επόμενες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά, για τις ανάγκες της Ολυμπιακής φιλοξενίας. Όπως είναι φυσικό, τα φλας των δημοσιογράφων αναμένεται να τραβήξει το «Queen Mary2».
43
Ένας πραγματικά εντυπωσιακός στόλος, με 11 από τα πλέον πολυτελή κρουαζιερόπλοια του κόσμου, θα καταπλεύσει τις επόμενες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά, για τις ανάγκες της Ολυμπιακής φιλοξενίας.
Ήδη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, στο πρώτο λιμάνι της χώρας έχει καταπλεύσει το «Ocean Countess II», ενώ την Παρασκευή αναμένεται το «World Renaissance».
Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου φθάνει το «Silver Whisper» και δύο ημέρες αργότερα αναμένονται το εντυπωσιακό «Queen Mary 2» και άλλα τέσσερα κρουαζιερόπλοια -τα «Americo Vespucchi», «Olympia», «Westerdam» και «Rotterdam».
Στις 12 Αυγούστου φτάνει στον Πειραιά το «ΑIDA Aura», ενώ ο κατάπλους ολοκληρώνεται με τα «Clelia II» και «Silver Wind», που θα έλθουν στις 13 Αυγούστου.
Πάντως, όπως είναι φυσικό, τα φλας των δημοσιογράφων αναμένεται να τραβήξει το «Queen Mary2», η ναυαρχίδα του στόλου που θα φιλοξενήσει τους υψηλούς προσκεκλημένους των Ολυμπιακών Αγώνων.
Έχει ύψος 44 μ. και μήκος 345 μ., διαθέτει 1.137 καμπίνες και 173 διαμερίσματα-σουίτες, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν περί τους 2.600 επιβάτες.
Στη διάθεσή τους θα βρίσκεται προσωπικό 1.260 ατόμων, αλλά και πλήθος εγκαταστάσεων, όπως πέντε εστιατόρια, 14 μπαρ, εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, κινηματογράφος, πλανητάριο, βιβλιοθήκη, καζίνο κ.ά.
Oι μηχανές του με ιπποδύναμη 157.000 ίππων έχουν τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουν μια πόλη 70.000 κατοίκων, ενώ η ταχύτητά του ανέρχεται σε 30 κόμβους την ώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442