71

Το συγκρότημα του Ολυμπιακού Σταδίου επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» και τους Μάρτων Σίμιτσεκ, Σπύρο Καπράλο.

Ο κ. Καραμανλής μπήκε στο ΟΑΚΑ χωρίς τη συνοδεία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, καθώς ήδη έχουν ετοιμαστεί τα σκηνικά για την τελετή έναρξης. Κατά την περιήγησή του στο χώρο, έδειξε εντυπωσιασμένος από το ποδηλατοδρόμιο, ρώτησε για την εθνική ομάδα ποδηλασίας και τις επιδόσεις της, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γήπεδα του τένις.

Ο πρωθυπουργός ακούστηκε να ρωτά την κ. Αγγελοπούλου για τις δυνατότητες μεταολυμπιακής χρήσης των γηπέδων της αντισφαίρισης και η πρόεδρος της ΟΕΟΑ απάντησε ότι θα μπορούσαν να διοργανώνονται διεθνή τουρνουά, για να συμπληρώσει ο κ. Καραμανλής: «Σαν το Ρολάν Γκαρός…».

Έξω από το γήπεδο του τένις, ο κ. Καραμανλής θαύμασε ένα ρωμαϊκό αγωγό που βρέθηκε και διατηρήθηκε, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα προπονητήρια του στίβου. Οι αρμόδιοι του «Αθήνα 2004» τον ενημέρωσαν ότι έχουν κατασκευαστεί και άλλα προπονητήρια κοντά στον τόπο διαμονής των αθλητών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο και περπάτησε για αρκετή ώρα στην πανέμορφη αγορά και στο Τείχος των Εθνών.

Σε δηλώσεις του τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη και γι αυτό αισιοδοξεί, προσθέτοντας: «Όλοι μαζί τα καταφέραμε και φτάσαμε ως εδώ. Όλοι μαζί θα πετύχουμε τον κοινό στόχο και θα διοργανώσουμε εξαιρετικούς Αγώνες, υπό συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας».

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι σε δέκα ημέρες η Ελλάδα και οι Έλληνες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όλο τον κόσμο. «Είναι μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης, άμιλλας, συνεργασίας, ανθρωπιάς και πολιτισμού και ταυτόχρονα ένα μήνυμα για τις δυνατότητες της χώρας στη νέα εποχή» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και οι υποδομές στην Αθήνα και τις άλλες Ολυμπιακές πόλεις είναι έτοιμες για να υποδεχθούν, να φιλοξενήσουν και να εξυπηρετήσουν τα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας, τους αθλητές, τους δημοσιογράφους και τους επισκέπτες των Αγώνων.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ