Στον Ζαρκάουι αποδίδει η ιρακινή κυβέρνηση τις επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς
Η ιρακινή κυβέρνηση κατηγορεί τον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι για τη σειρά επιθέσεων σε χριστιανικούς ναούς την Κυριακή, που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 11 άτομα. Οι εξτρεμιστές δολοφόνησαν Τούρκο όμηρο και ανακοίνωσαν ότι θα απελευθερώσουν έναν άλλο, Σομαλό.
Η ιρακινή κυβέρνηση κατηγορεί τον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι για τη σειρά επιθέσεων σε χριστιανικούς ναούς την Κυριακή, σε Μοσούλη και Βαγδάτη, που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 11 άτομα.
Όπως μετέδωσε το Reuters, η ιρακινή κυβέρνηση επισημαίνει ότι στόχος του Ιορδανού τρομοκράτη, που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, είναι να δημιουργήσει ταραχή στους Χριστιανούς και να τους εκδιώξει από το Ιράκ.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που χριστιανικές εκκλησίες μπαίνουν στο στόχαστρο των εξτρεμιστών, από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ. Η κοινότητα των Χριστιανών στο Ιράκ αριθμεί περίπου 800.000 μέλη, τα περισσότερα εκ των οποίων κατοικούν στη Βαγδάτη.
Η ιρακινή κυβέρνηση καταδίκασε τις ενέργειες, και σχολίασε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία, πως αυτό [οι βομβιστικές επιθέσεις] φέρουν το αποτύπωμα του Ζαρκάουι».
«Ο Ζαρκάουι και οι εξτρεμιστές του βασικά επιθυμούν να μπουν σα σφήνα μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να οδηγήσουν τους Χριστιανούς εκτός Ιράκ», δήλωσε ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας Μοουαφάκ αλ Ρουμπάι.
Ο υπουργός για θέματα ανθρωπίνων σχέσεων Μπαχτιάρ Αμίν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του Ιράκ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τους εξτρεμιστές και να εξαρθρώσει τα δίκτυά τους», και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχουν όρια στην βαρβαρότητα των εγκλημάτων αυτών των τρομοκρατών. Κανένας πιστός οποιασδήποτε θρησκείας δεν θα έκανε κάτι τέτοιο».
Δολοφονήθηκε ο Τούρκος όμηρος
Ιστοσελίδα Ισλαμιστών δημοσίευσε τη Δευτέρα φωτογραφίες από την εκτέλεση Τούρκου που κρατείτο όμηρος από Ιρακινούς εξτρεμιστές.
Στις φωτογραφίες φαίνεται ο Τούρκος όμηρος να είναι γονατιστός μπροστά σε μασκοφόρους, οι οποίοι τον σημαδεύουν στο κεφάλι. Σε μία από τις πέντε φωτογραφίες ο όμηρος είναι ξαπλωμένος με το πρόσωπο στο δάπεδο, μέσα σε μία λίμνη αίματος.
Την είδηση της δολοφονίας του Τούρκου ομήρου επιβεβαίωσαν οι αρχές της Τουρκίας.
Ο Τούρκος ήταν όμηρος της οργάνωσης του Ζαρκάουι.
Εν τω μεταξύ, Ιρακινοί εξτρεμιστές ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να απελευθερώσουν το Σομαλό οδηγό που κρατούν όμηρο, καθώς η εταιρία συμφερόντων Κουβέιτ στην οποία εργαζόταν ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το προσωπικό της από το Ιράκ, όπως μετέδωσε το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οργάνωση ανέφερε ότι αποφάσισε να απελευθερώσει τον Σομαλό όμηρο Αλί Αχμέντ Μούσα, σε ένδειξη εκτίμησης για τη στάση της κυβέρνησης της Σομαλίας απέναντι στο Ιράκ και την απόφαση της Κουβεϊτιανής εταιρίας να παύσει τις δραστηριότητές της στο Ιράκ.
Σύλληψη στελέχους των Σουνιτών
Οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν τη Δευτέρα υψηλόβαθμο στέλεχος σουνιτικής ομάδας, που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με τους εξτρεμιστές.
Πρόκειται για τον δόκτορα Μουθάνα Χαρίθ αλ Ντχαρί, διευθυντή πληροφόρησης για την Ένωση Μουσουλμάνων Επιστημόνων, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση μαζί με δύο σωματοφύλακές του.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.