71

Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιάννης Οκκάς. Με απόφαση της FIFA, ο Κύπριος άσος έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και υπέγραψε στους «ερυθρολεύκους», ενδυναμώνοντας έτσι τη γραμμή κρούσης της ομάδας του Πειραιά.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Οκκά. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η απόκτηση του Γιάννη Οκκά, η ΕΠΟ κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο της FIFA, βάσει του οποίου ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Η FIFA επισημαίνει ότι, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με οποιονδήποτε σύλλογο της αρεσκείας του, καθώς το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ έχει διακοπεί λόγω μη εκπλήρωσης των οικονομικών όρων που προβλέπονταν σε αυτό, εκ μέρους της ΠΑΕ.

Ακόμη, η FIFA καθιστά σαφές ότι αν η ΑΕΚ και ο Οκκάς δεν συμφωνήσουν ως προς το ύψος και τον τρόπο καταβολής των οφειλόμενων χρημάτων, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην Έδρα Επίλυσης Διαφορών της FIFA, η οποία και θα αποφασίσει. Προς τούτο η FIFA ζήτησε από τον Οκκά να καταθέσει τις απόψεις του έως τις 30 Αυγούστου 2004.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ