Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο του τραμ από το Σύνταγμα προς την παραλιακή

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο του τραμ από το Σύνταγμα προς την παραλιακή

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο του τραμ από το Σύνταγμα προς την παραλιακή. Νωρίτερα, κατά τα εγκαίνια του νέου συγκοινωνιακού μέσου, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης υπογράμμισε τις υπηρεσίες που θα παρέχει στο κοινό.

53

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο της νέας εποχής του τραμ από το Σύνταγμα προς την παραλιακή και ειδικότερα προς τους δήμους της Γλυφάδας, του Ελληνικού και του Φαλήρου.

Πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που έσπευσαν να μετακινηθούν με το τραμ, που ειδικά για τη Δευτέρα εκτελεί δρομολόγια δωρεάν.

Κατά τα εγκαίνια του νέου συγκοινωνιακού μέσου, στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης υπογράμμισε τις υπηρεσίες που θα παρέχει στο κοινό.

« Ένα νέο μέσο σταθερής τροχιάς, το τραμ, μπαίνει σήμερα σε λειτουργία, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Και αναμφίβολα θα συμβάλει στην άνετη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Είμαι βέβαιος ότι οι Αθηναίοι θα αγαπήσουν αυτό το μέσο που είναι οικολογικό, σύγχρονο και φθηνό. Θέλω όμως εδώ να επισημάνω, ότι επειδή είναι καινούργιο μέσο και δεν έχει εξοικειωθεί ο κόσμος, πρέπει τουλάχιστον τον πρώτο καιρό να είμαστε προσεκτικοί -κυρίως στις διαβάσεις πεζών και στις διασταυρώσεις- μέχρι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την ύπαρξή του και την λειτουργία του».

«Κεντρικός στόχος της κυβερνητικής μας πολιτικής είναι η ενίσχυση των δικαιωμάτων του πολίτη στην ζωή της πόλης. Είναι το δικαίωμα ενός εκάστου να κυκλοφορεί, να περπατά, να μετακινείται, να ζει με ασφάλεια. Και κυρίως με ποιότητα. Γιατί […] κεντρικός αποδέκτης των πολιτικών μας παραμένει πάντα ο πολίτης και η καθημερινή του ζωή. Είναι ο εργαζόμενος, που δαπανά τόσο πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη. Είναι ο ηλικιωμένος που ταλαιπωρείται με τις συγκοινωνίες. Είναι ο νεολαίος που αναζητά φθηνότερα μέσα. Σε αυτήν την πολιτική η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αποτελεί το κομβικό σημείο. Σημείο αναφοράς».

Το τραμ περιλαμβάνει 26 χλμ διπλής γραμμής και η μέση ταχύτητά του υπολογίζεται στα 23 χλμ την ώρα. Κινείται σε δύο γραμμές Σύνταγμα – Ν.Φάληρο και Π.Φάληρο – Γλυφάδα και η συνολική ημερήσια εξυπηρέτηση προβλέπεται να προσεγγίσει τους 80.000 επιβάτες.

Όταν ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο λειτουργίας του τραμ, τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε οκτώ λεπτά και θα γίνονται καθ όλο το 24ωρο. Το απλό εισιτήριο στοιχίζει 60 λεπτά, το μισό 30 λεπτά, ενώ προβλέπεται να υπάρχει εισιτήριο 40 λεπτών που θα ισχύει για πέντε στάσεις ή για μετεπιβίβαση, καθώς και δωρεάν για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει σε πεζούς και οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, έως ότου εξοικειωθούν με την κίνηση του τραμ στους δρόμους της Αθήνας. Σημειώνεται ότι το τραμ έχει πάντα προτεραιότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024