Εκατοντάδες σχολεία κλείνουν προσωρινά στην Ινδία έπειτα από φονική πυρκαγιά
Η ινδική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν για λόγους ασφαλείας περισσότερα από 200 σχολεία με αχυροσκεπές στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, όπου την Παρασκευή εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σχολείο με αποτέλεσμα να πεθάνουν 90 μαθητές.
Η ινδική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν για λόγους ασφαλείας περισσότερα από 200 σχολεία στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, όπου την Παρασκευή εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σχολείο με αποτέλεσμα να πεθάνουν 90 μαθητές.
Η αχυρένια στέγη στο δημοτικό σχολείο του Θεού Κρίσνα στη μικρή πόλη Κουμπακονάμ πήρε φωτιά και κατέρρευσε, καταπλακώνοντας τα παιδιά. Είκοσι μαθητές νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, πολλά από αυτά με εγκαύματα στο 30 έως 50% του δέρματός τους.
Η εντολή του πρωθυπουργού του κρατιδίου, Τζι Τζαγιαλαλίτα, αφορά όλα τα κρατικά και ιδιωτικά σχολεία που στεγάζονται με αχυροσκεπές.
Το Σάββατο, εκατοντάδες κάτοικοι του Κουμπακονάμ πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας για τα πλινθόκτιστα σχολεία με αχυροσκεπές που επιτρέπεται να λειτουργούν σε πολλά χωριά.
Πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 700 παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο της ώρα της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε από την κουζίνα του παραπήγματος-σχολείου και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το οίκημα.
Η πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου, Σόνια Γκάντι επισκέφθηκε αμέσως την περιοχή και συμπαραστάθηκε στις οικογένειες των θυμάτων.
«Η απώλεια της ζωής είναι κάτι τραγικό και όταν πρόκειται για μικρά παιδιά τότε το τραγικό γίνειται δέκα φορές μεγαλύτερο. Πρέπει όλοι μας να πάρουμε μαθήματα από αυτή την τραγωδία» δήλωσε η Γκάντι στους δημοσιογράφους.
Από τις αρχές διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες της φωτιάς και ήδη έχουν συλληφθεί οι τρεις ιδιοκτήτες του οικήματος, ο μάγειρας και ο επιστάτης.
Οι κάτοικοι του χωριού κατάγγειλαν ότι κανένας από τους δασκάλους δεν έχει τραυματιστεί και απαιτούν την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς εικάζουν ότι οι δάσκαλοι εγκατέλειψαν τα παιδιά στην τύχη τους για να σωθούν οι ίδιοι.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.