Συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του Κώστα Αβραμίδη για 44 ενέργειες της 17 Νοέμβρη
Συμπληρωματική δίωξη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε 44 ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Μύτης σε βάρος του κατηγορούμενου ως μέλους του δικτύου πολιτικού μηχανικού Κώστα Αβραμίδη.
Συμπληρωματική δίωξη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε 44 ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Μύτης σε βάρος του κατηγορούμενου ως μέλους του δικτύου πολιτικού μηχανικού Κ.Αβραμίδη.
Ο Κώστας Αβραμίδης είχε συλληφθεί το Μάιο του 2003. Σύμφωνα με τις απολογίες του Σάββα Ξηρού και του Σωτήρη Κονδύλη συμμετείχε στη 17 Νοέμβρη με το ψευδώνυμο «Κώστας ο Πόντιος».
Η δίωξη που του είχε ασκηθεί αρχικά αφορούσε στο αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, στις 25 Ιουνίου ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη για ηθική αυτουργία σε 44 ενέργειες της 17Ν, καθώς και για παράβαση σχετικά με τη χρήση και τη φύλαξη εκρηκτικών υλών.
Μεταξύ των 44 ενεργειών για τις οποίες κατηγορείται περιλαμβάνεται η δολοφονία του Κωστή Περατικού, του Νίκου Μομφεράτου, του Δημήτρη Αγγελόπουλου, του Παύλου Μπακογιάννη και άλλες, ενώ κατηγορείται και για ανάμειξη σε σειρά εκρήξεων.
Ως στοιχεία για τη σύλληψη του Αβραμίδη -πέραν από τις καταθέσεις του Ξηρού και του Κονδύλη- είχαν θεωρηθεί αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε προκηρύξεις στις γιάφκες της οργάνωσης, καθώς και κάποια κλειδιά.
Ωστόσο, όπως προέκυψε από τις σχετικές πραγματογνωμοσύνες τα κλειδιά δεν έχουν καμιά σχέση με τη 17Ν, ενώ οι προκηρύξεις που βρέθηκαν στον υπολογιστή του κατηγορούμενου έχουν καταχωρηθεί μετά την έκρηξη της βόμβας στον Πειραιά και προορίζονταν για τη δημιουργία ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο.
Ο κ. Μύτης μετά την άσκηση των συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του Κώστα Αβραμίδη παρήγγειλε στον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης σχετικά με τις νέες κατηγορίες.
Την αλληλεγγύη της στον Κώστα Αβραμίδη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία. «Ο σύντροφός μας, κομμουνιστής Κώστας Αβραμίδης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, διώκεται για ηθική αυτουργία σε 45 ενέργειες της Ε.Ο.17 Ν με μοναδικό πειστήριο το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής σελίδας της Συσπείρωσης ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία που αποτελεί συλλογική ευθύνη της Συσπείρωσης».
Η Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών κατά διαφωνούντων και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στις οκτώ το βράδυ στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.