Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 22o
Από τη Νότια Κρήτη στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα

Από τη Νότια Κρήτη στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα

Στη Νότια Κρήτη η Κυριακή θύμιζε εθνική γιορτή, καθώς η Ολυμπιακή Φλόγα συνέχισε το ταξίδι της εκεί. Τη Δευτέρα θα κατευθυνθεί προς Χανιά με ενδιάμεσες στάσεις στο Σπήλι, το Ρέθυμνο όπου έχει προγραμματιστεί τελετή υποδοχής, και τους τάφους των Βενιζέλων.

26

Στη Νότια Κρήτη η Κυριακή θύμιζε εθνική γιορτή, καθώς η Ολυμπιακή Φλόγα συνέχισε το ταξίδι της εκεί.

Η αποστολή της Ολυμπιακής φλόγας διανυκτέρευσε στην Αγία Γαλήνη, τελευταίο σταθμό στη νότια πλευρά της Κρήτης. Από νωρίς οι μαντινάδες άρχισαν να γεμίζουν τα στενά της πόλης και επένδυσαν μουσικά την αποκάλυψη των αγαλμάτων του Δαίδαλου και του Ίκαρου, οι οποίοι, κατά το μύθο, ξεκίνησαν την πτήση τους από την Αγία Γαλήνη.

Τη Δευτέρα η Ολυμπιακή Φλόγα θα κατευθυνθεί προς Χανιά με ενδιάμεσες στάσεις στο Σπήλι, το Ρέθυμνο, όπου έχει προγραμματιστεί τελετή υποδοχής, και τους τάφους των Βενιζέλων. Η τελετή «διανυκτέρευσης» θα πραγματοποιηθεί στο Φρούριο των Χανίων.

Η δάδα θα αλλάξει χέρια 174 φορές και οι λαμπαδηδρόμοι θα διανύσουν 54.7 χιλιόμετρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies