Πολιτική συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Β.Μεϊμαράκης
Τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, «όπως άλλωστε είναι και η επιταγή του Συντάγματος», προτείνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
28
Τα δύο μεγάλα κόμματα οφείλουν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας θεσμός που συμβολίζει την εθνική ενότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ομαλότητα και γι αυτό τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία» αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης.
«Αυτή άλλωστε», προσθέτει, «είναι και η απαίτηση του Συντάγματος, που προβλέπει ευρύτερη πλειοψηφία. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα με με εκείνα τα προσόντα που θα μπορούσαν σήμερα να είναι στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να έχουν κοινή αποδοχή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442