Ενέσεις Botox για τη θεραπεία του κολεοσπασμού
Λονδίνο: Οι ενέσεις τοξίνης αλλαντίασης, που εφαρμόζονται για την άμβλυνση των ρυτίδων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας σεξουαλικής πάθησης που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με ιρανική μελέτη που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Γονιμότητας στο Βερολίνο.
Λονδίνο: Οι ενέσεις τοξίνης αλλαντίασης, που εφαρμόζονται για την άμβλυνση των ρυτίδων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας σεξουαλικής πάθησης που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με ιρανική μελέτη που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Γονιμότητας στο Βερολίνο.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιατρικής Επιστήμης της Τεχεράνης χορήγησε ενέσεις Botox στους μυς του κόλπου 25 γυναικών, οι οποίες έπασχαν από κολεοσπασμό και είχαν υποβληθεί σε μερική ή ολική νάρκωση.
Ο κολεοσπασμός είναι μια ψυχοσωματική κατάσταση που προκαλεί σύσπαση των μυών μη επιτρέποντας την διείσδυση.
Μετά από μία ή δυο αγωγές όλες, εκτός από δυο συμμετέχουσες, μπόρεσαν να έχουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή χωρίς να αναφέρουν πόνο. Καμιά δεν ανέφερε παρενέργειες.
Η Δρ Σιριν Γκαζιζαμπεθ επικεφαλής της μελέτης δήλωσε στο BBC «ο κολεοσπασμός είναι ένας φαύλος κύκλος πόνου και μυϊκών σπασμών. Και εφόσον δεν μπορείς να μειώσεις τους σπασμούς, καλό είναι να μειώσεις τον πόνο. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι μερικές εκ των συμμετεχουσών κατόρθωσαν να μείνουν έγκυος κατά τη διάρκεια της θεραπείας».
Επόμενος στόχος της Δρ Γκαζιζαμπεθ είναι η διεξαγωγή μεγαλύτερης κλίμακας μελέτης όπου θα γίνει σύγκριση μεταξύ ενέσεων Botox και ψευδοφαρμάκων, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως η τοξίνη ή η εντύπωση ότι υποβάλλονται σε θεραπεία βοηθά τις πάσχουσες.
health.in.gr
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΣΤ’)
- ΗΠΑ: Σχεδόν αμετάβλητες οι πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν μετά από δύο μήνες πολέμου – Τι λένε οι μυστικές υπηρεσίες
- Το νέο trailer της Οδύσσειας του Κρίστοφερ Νόλαν είναι επικό
- Τι ισχύει για το επόμενο Champions League: Τα δεδομένα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
- Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο στον Ατλαντικό – «Θέλουμε να πάμε σπίτι μας»
- Κολομβία: Τραγωδία από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – 9 παγιδευμένοι βρέθηκαν νεκροί
- Τα δύο πρόσωπα του ελληνικού τουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442