Υπόθεση κακομεταχείρισης κρατουμένων στο Αφγανιστάν εξετάζει το Πεντάγωνο
Μία ακόμα υπόθεση κακομεταχείρισης κρατουμένων απασχολεί το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Εκπρόσωπος των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται καταγγελία -η τρίτη- που αφορά σε κρατούμενους σε φυλακές του Αφγανιστάν.
30
Μία ακόμα υπόθεση κακομεταχείρισης κρατουμένων απασχολεί το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Εκπρόσωπος των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται καταγγελία -η τρίτη- που αφορά σε κρατούμενους σε φυλακές του Αφγανιστάν.
«Αυτή την εβδομάδα μας γνωστοποιήθηκε μία νέα καταγγελία για κακομεταχείριση κρατουμένων μέσα στη δική μας σφαίρα ευθύνης. Διεξάγονται ήδη έρευνες» τόνισε εκπρόσωπος του σώματος.
Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια, επικαλούμενος το γεγονός ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα βάσει των συμπερασμάτων της έρευνας» κατέληξε.
Ήδη, το Πεντάγωνο ερευνά άλλες δύο υποθέσεις κακομεταχείρισης αιχμαλώτων στο Αφγανιστάν, που περιλαμβάνουν βιαιοπραγίες, στέρηση ύπνου και κακές συνθήκες κράτησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»
- Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν νέα μαζική επίθεση πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Ο Νίλαντ απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκιμαράες (vid)
- Ταξίδια: Η νέα τάση στα αναμνηστικά διακοπών – Τι παίρνουν μαζί τους οι ταξιδιώτες για σουβενίρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442