Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με τρεις τραυματίες
Έκρηξη σημειώθηκε σε αεροσκάφος που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα. Η έκρηξη έγινε λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονταν στην Τουρκία για τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας.
Έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε σε αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.
Η έκρηξη σημειώθηκε μόλις είχαν αποβιβαστεί οι επιβάτες από το αεροσκάφος Boeing 737-800 που είχε φθάσει στην Κωνσταντινούπολη από τη Σμύρνη. Όπως έγινε γνωστό, η έκρηξη σημειώθηκε στις 12:30, την ώρα που συνεργείο καθαρισμού εργαζόταν μέσα στο αεροσκάφος. Ένας από τους εργαζομένους εντόπισε ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε μικρή ποσότητα (δύο γραμμάρια) πλαστικού εκρηκτικού.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τρία μέλη του συνεργείου καθαρισμού, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δάχτυλά του.
Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο αποκλείστηκαν αμέσως από τις δυνάμεις ασφαλείας και ακυρώθηκαν πτήσεις.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους από όπου θα αναχωρούσε μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Τα μέτρα ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη ήταν ιδιαίτερα αυξημένα λόγω της παρουσίας των ηγετών των χωρών-μελών της Συμμαχίας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.