
Παραδόθηκαν στους Δήμους οι άδειες πρόσβασης για τις Ολυμπιακές ελεγχόμενες ζώνες
Οι 56.902 άδειες πρόσβασης στις Ζώνες Ελεγχόμενης Εισόδου και Ελεγχόμενης Στάθμευσης, που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα κατά τους Ολυμπιακούς, παραδόθηκαν από την Αθήνα 2004 στους εμπλεκόμενους δήμους, οι οποίοι και θα τις παραδώσουν στους δικαιούχους.
36
Οι 56.902 άδειες πρόσβασης στις Ζώνες Ελεγχόμενης Εισόδου και Κυκλοφορίας (ΖΕΕΚ) και τις Ζώνες Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΖΕΣ), που θα λειτουργήσουν γύρω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις από 2 έως 31 Αυγούστου, παραδόθηκαν από την Αθήνα στους 19 εμπλεκόμενους δήμους, οι οποίοι και θα τις παραδώσουν στους δικαιούχους.
Η παράδοση των αδειών στους οδηγούς ΙΧ αυτοκινήτου ή δικύκλου που κατοικούν ή εργάζονται σε ΖΕΣ ή ΖΕΕΚ ξεκινά άμεσα, με ευθύνη του κάθε δήμου χωριστά.
Η Αδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης, που εκδίδεται κατόπιν αίτησης, είναι αυτοκόλλητο σήμα το οποίο φέρει τρία διακριτικά στοιχεία: Διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το είδος της Ζώνης στην οποία παρέχει πρόσβαση, την ονομασία της αγωνιστικής εγκατάστασης όπου ισχύει και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Στις Ζώνες Ελεγχόμενης Εισόδου και Κυκλοφορίας επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία μόνον όσων οχημάτων είναι εφοδιασμένα με Αδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης Οχήματος της κάθε εγκατάστασης.
Στις Ζώνες Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΖΕΣ) θα μπορεί να κυκλοφορήσει οποιοδήποτε όχημα, θα επιτρέπεται όμως η στάθμευση μόνον όσων διαθέτουν την Αδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης στη συγκεκριμένη ΖΕΣ και, φυσικά, και όσων διαθέτουν την Αδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης στην αντίστοιχη ΖΕΕΚ. Δεν επιτρέπεται κάτοχος Αδειας ΖΕΣ να σταθμεύσει μέσα σε ΖΕΕΚ.
Η στάθμευση εντός ΖΕΕΚ ή ΖΕΣ επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στα σημεία όπου επιτρέπεται η στάθμευση με βάση τη σήμανση της Τροχαίας και τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Το αυτοκόλλητο σήμα πρέπει να επικολληθεί στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, σε εμφανές σημείο. Για τα δίκυκλα προτείνεται η επικόλληση με ταινία διπλής όψεως σε εμφανές σημείο.
Σε περίπτωση απώλειας της Αδειας Πρόσβασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στον οικείο Δήμο στη περιοχή αρμοδιότητας του οποίου εκτείνεται η κάθε ΖΕΕΚ ή ΖΕΣ προκειμένου η άδεια να αντικατασταθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;


