31

Ο Γιώργος Παπανικολάου εξελέγη το βράδυ του Σαββάτου νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στη θέση του απερχόμενου Χρήστου Κουρούση, κατά τη διάρκεια του έκτου συνεδρίου της οργάνωσης που διεξάγεται στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο κ.Παπανικολάου έλαβε 858 ψήφους σε σύνολο 893 ψηφισάντων. Υπήρξαν επίσης 57 άκυρα και 15 λευκά.

«Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, η ανασφάλεια και η εγκληματικότητα είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους, τα οποία το πράσινο καθεστώς άφησε να χρονίζουν και τα οποία στο πλαίσιο της νέας διακυβέρνησης ζητούν ένα σταθερό και δυναμικό συνήγορο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ΟΝΝΕΔ» ανέφερε στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος της οργάνωσης.

Ο κ. Παπανικολάου επισήμανε ότι η ανατροπή της κατάστασης δεν είναι εύκολη, πρόσθεσε ότι η ΟΝΝΕΔ πρέπει να είναι παρούσα ως υπερασπιστής των συμφερόντων των νέων και υπογράμμισε ότι «αξιώνουμε ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή στη χάραξη και την εφαρμογή μιας κυβερνητικής πολιτικής που θα επιδιώκει την επίλυση των προβλημάτων της νεολαίας».

Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ανέφερε ότι «ένα από τα σοβαρότερα καθήκοντα της οργάνωσης στο μέλλον είναι η αποκατάσταση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής εξουσίας και πολιτών».

«Αυτή η εμπιστοσύνη θα οικοδομηθεί μόνο εφόσον εκπέμπουμε ενιαίο και καθαρό μήνυμα» είπε ο κ. Παπανικολάου, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα κλίμα ενότητας και σύνθεσης όλων των απόψεων και ρευμάτων.

«Η ενότητα και η ομόνοια δεν είναι μόνο βούληση δική μου και της βάσης της παράταξής μας, αλλά και του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, που ανέλαβε μια παράταξη γεμάτη πληγές και την κατέστησε αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού» επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Τέλος, ο κ. Παπανικολάου, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο της οργάνωσης, Χρήστο Κουρούση, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο επιτυχημένους προέδρους της ΟΝΝΕΔ, ενώ αναφερόμενος στην κληρονομιά της απερχόμενης ηγεσίας, την χαρακτήρισε εξαιρετικά βαριά και πολύτιμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ