
Σαράντα έξι νεκροί σε συγκρούσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών με αστυνομικούς στην Υεμένη
Περίπου 46 οπαδοί του ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικού Χουσεΐν αλ Χούθι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 35 τραυματίστηκαν από ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης, που κατάφεραν να συλλάβουν άλλους 43, τις τελευταίες πέντε ημέρες.
53
Περίπου 46 οπαδοί του ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικού Χουσεΐν αλ Χούθι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 35 τραυματίστηκαν από ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης, που κατάφεραν να συλλάβουν άλλους 43, τις τελευταίες πέντε ημέρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν ως στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του σιίτη πνευματικού ηγέτη αλ Χούθι.
Οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει απώλειες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια των συγκρούσεων στην πόλη Σαάντα, 240 χλμ βορείως της πρωτεύουσας Σανάα, σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί.
Οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται σε ορεινές περιοχές, όπου έχουν βρει καταφύγιο «μικρός αριθμός εξτρεμιστών», όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης.
Οι συλληφθέντες ανακρίνονται από τις Αρχές και αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν όπλα, χειροβομβίδες και όλμους.
Οι εξτρεμιστές του αλ Χούθι θεωρούνται ότι έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»


