71

Έκκληση στα μέσα ενημέρωσης, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για τη σωτηρία του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρη Αϊβατζίδη, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 6 Μαΐου, απευθύνουν οι φίλοι του.

Πρόκειται για το χρήστη που, τον Ιούνιο του 2002, έφτασε μπροστά στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πυροβολώντας στην είσοδο, αφού είχε προηγηθεί μια ξέφρενη πορεία του με ΙΧ από τα Εξάρχεια, τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και το αστυνομικό τμήμα της οδού Καλλιδρομίου.

Σύμφωνα με την έκκληση των φίλων του, ο νεαρός χρήστης δεν επεδίωκε τότε να σκοτώσει κάποιον, αλλά να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό του από το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ.

Στην έκκλησή τους οι φίλοι του διαμαρτύρονται για τη μεταχείριση του Αϊβατζίδη, ο οποίος δίνει αγώνα ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, χρησιμοποιώντας το τελευταίο μέσο που έχει «για να μπορέσει να ξαναμπεί στην κοινωνία, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην αποτοξίνωση και τη λύτρωσή του από την αρρώστια και το αδιέξοδο των ναρκωτικών».

Στην έκκληση επισημαίνεται και η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη στις 15 Ιουνίου, ο οποίος τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Αϊβατζίδης, «αλλά η ηρωίνη που έχει κατακλύσει τη χώρα μας, με τους γνωστούς αγνώστους εμπόρους να περιφέρουν ανενόχλητα και να θησαυρίζουν, σκορπώντας το θάνατο κάτω από τη μύτη των διωκτικών αρχών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ