Το καθεστώς των Ταλιμπάν προστάτευε τον Μπιν Λάντεν, υποστηρίζει η Ουάσινγκτον
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προστατευόταν από το καθεστώς των Ταλιμπάν με την υποστήριξη του Πακιστάν, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προστατευόταν από το καθεστώς των Ταλιμπάν με την υποστήριξη του Πακιστάν, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.
«Η ικανότητα των Ταλιμπάν να προσφέρουν ένα καταφύγιο στον Μπιν Λάντεν απέναντι στη διεθνή πίεση και στις κυρώσεις του ΟΗΕ διευκολύνθηκε σε σημαντικό βαθμό από την υποστήριξη του Πακιστάν» αναφέρεται στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επιτροπή την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την έκθεση «το Πακιστάν επωφελήθηκε από τη σχέση ανάμεσα στους Ταλιμπάν και στην Αλ Κάιντα, καθώς στα στρατόπεδα του Μπιν Λάντεν εκπαιδεύονταν και εξοπλίζονταν μαχητές για τη μάχη που διεξαγόταν από το Πακιστάν κατά της Ινδίας στο Κασμίρ».
Οι ΗΠΑ και το Πακιστάν άρχισαν να συνεργάζονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.