
Μέτρα υπέρ των πολυτέκνων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση έως τα τέλη Ιουνίου
Δύο δεσμίδες μέτρων για τους πολύτεκνους, τους αγρότες και τους δανειολήπτες πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η πρώτη δεσμίδα θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Ιουνίου και θα αφορά κυρίως τους πολύτεκνους.
38
Δύο πακέτα μέτρων για τους πολύτεκνους, τους αγρότες και τους δανειολήπτες πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Απογευματινή, την Τρίτη, το πρώτο πακέτο μέτρων θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ το δεύτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στην πρώτη δεσμίδα μέτρων περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που υπηρετούν στο Στρατό θα έχουν ευνοϊκό καθεστώς μεταθέσεων, ώστε να υπηρετούν σε μονάδες κοντά στα σπίτια τους.
2. Παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που επιτυγχάνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις και φοιτούν σε διαφορετικά πανεπιστήμια της περιφέρειας θα έχουν προβάδισμα στις μετεγγραφές, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμιο της πόλης καταγωγής τους.
3. Πολύτεκνοι γονείς τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα έχουν ευνοϊκό καθεστώς γονικών αδειών για να διαθέτουν περισσότερο χρόνο για τα παιδιά τους.
4. Παιδιά πολύτεκνων οικογενειών θα έχουν απόλυτο προβάδισμα για την εγγραφή τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ θα εξεταστεί εφόσον τούτο είναι δυνατόν να απαλλαγούν από τα τροφεία που καταβάλουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «επώδυνα» οικονομικά μέτρα θα ληφθούν μετά την άνοιξη του 2005.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
- Ανδρουλάκης: Προεκλογικά τα μέτρα Μητσοτάκη – Βλέπει τους πολίτες ως πελάτες
- Σοφία Μαριόλα: Το εξώδικό για τον χωρισμό της με τον Στράτο Τζώρτζογλου – Τι συνέβη
- Ινδία, η «βασίλισσα» του ντόπινγκ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
