71

Ακαρπη απέβη και η έβδομη κατά σειρά συνάντηση μεταξύ της ΟΤΟΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι τραπεζίτες πρότειναν διετή σύμβαση, η οποία για το 2004 προέβλεπε αύξηση 7,7% στο μισθό του νεοεισερχόμενου και 3,6% σε όλα τα υπόλοιπα κλιμάκια, κάτι που μεταφράζεται σε μέση αύξηση 5%.

Για το 2005 οι τραπεζίτες πρότειναν ποσοτική αύξηση 35 ευρώ σε όλους τους μισθούς, απορρίπτοντας ταυτόχρονα όλα τα θεσμικά αιτήματα της ΟΤΟΕ, όπως η αύξηση για τα επιδόματα πολυετίας και η μείωση των επιτοκίων για τα στεγαστικά δάνεια. Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι οι αυξήσεις αυτές είναι κάτω από τα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΟΤΟΕ αντιπρότεινε για το 2004 6,5% αύξηση στους κατώτατους μισθούς και 5% στα υπόλοιπα κλιμάκια.

Την Τρίτη συγκαλείται η ηγεσία της Ομοσπονδίας για να συζητήσει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, κάτι που, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ