
Οι ουρολοιμώξεις ύποπτες για στυτική δυσλειτουργία
Ρότσεστερ: Τα συμπτώματα των λοιμώξεων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος συσχετίζονται με τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν πολλοί μεσήλικες άνδρες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Mayo Clinic Proceedings.
Ρότσεστερ: Τα συμπτώματα των λοιμώξεων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματοςσυσχετίζονται μετα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν πολλοί μεσήλικες άνδρες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Mayo Clinic Proceedings.
Ερευνητές της Κλινική Μάγιομε επικεφαλής τον Δρ Στήβεν Γιακομπσενεπισημαίνουν πως οι λοιμώξεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος γίνονται ολοένα συχνότερες με την πάροδο της ηλικίας,καθώς ο προστάτης διογκώνεται και περιορίζει την ομαλή ροή των ούρων,ευνοώντας έτσιτη πρόκληση ουρολοιμώξεων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση2.115 άνδρες, ηλικίας από 40 έως 79 ετών, για χρονικό διάστημα 14 ετών. Όπως διαπιστώθηκε, τα συμπτώματα των λοιμώξεων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος ευθύνονταν σε μεγάλο βαθμό για τα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών.
Μεταξύ των κυριότερων συμπτωμάτων περιλαμβάνονταν η έπειξη, ησυχνές αφυπνίσεις για ούρηση κατά τη διάρκεια της νυχτερινής κατάκλισης, η μειωμένη ακτίνα ούρησης και η καταβολή μεγαλύτερης προσπάθεια για την έναρξή της.
«Τα εν λόγω συμπτώματα αποδείχθηκε πως συνδέονται άμεσα με δυσκολία στην απόκτηση και διατήρηση της στύσης, καθώς και με προβλήματα που σχετίζονται με τη μειωμένη ευχαρίστηση κατά τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε πως επηρεάζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό την επιθυμία όταν ελήφθη υπόψη ο παράγοντας ‘ηλικία’», εξηγεί ο Δρ Γιακομπσεν.
health.in.gr
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης


