Το Σινικό Tείχος «φώτισε» την Τρίτη η Ολυμπιακή Φλόγα – Την Τετάρτη στο Πεκίνο
Σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού έφτασε την Τρίτη η Ολυμπιακή Φλόγα. Το σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης φώτισε το Σινικό Τείχος, συνεχίζοντας το ταξίδι του στις πέντε ηπείρους. Η υποδοχή των Κινέζων ήταν συγκινητική.
- Άγρια επίθεση έξι νεαρών σε 23χρονο στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι
- Πύρρος Δήμας: Συγκινημένος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου
- Ανοιχτά τα μαγαζιά αύριο Κυριακή - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
- Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» – Τι πρέπει να γνωρίζετε
30
Σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού έφτασε την Τρίτη η Ολυμπιακή Φλόγα. Το σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης φώτισε το Σινικό Τείχος, συνεχίζοντας το ταξίδι του στις πέντε ηπείρους. Η υποδοχή των Κινέζων ήταν συγκινητική.
Συνολικά, δώδεκα Κινέζοι αθλητές έτρεξαν με την Ολυμπιακή δάδα σε τμήμα του Σινικού Τείχους, μόνοι, χωρίς συνοδεία. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Αθήνα 2004», Σπύρος Λαμπρίδης, «αυτή η υποδοχή, αλλά και η διοργάνωση του 2008, επιβεβαιώνουν ότι οι Κινέζοι μπορούν να καταπλήξουν τον κόσμο».
Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν το πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της Τρίτης, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο κατά την προσγείωση του αεροσκάφους «Ζευς». Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του 2008 είχε διαμορφώσει τα λεωφορεία με τα χρώματα της λαμπαδηδρομίας, ενώ όλοι οι εκπρόσωποί της έφεραν στολή με χρώματα των Αγώνων της Αθήνας.
Επισήμως, η λαμπαδηδρομία αρχίζει την Τετάρτη από την πλατεία Τιενανμέν. Οι 148 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα στα κεντρικά σημεία του Πεκίνου, όπως η Απαγορευμένη Πόλη, το Ολυμπιακό Χωριό και τα Θερινά Ανάκτορα, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας.
Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Μάρτον Σίμιτσεκ. Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι και ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις