
Παχύσαρκο ένα στα τρία Ελληνόπουλα
Αθήνα: Ένα στα τρία Ελληνόπουλα είναι παχύσαρκο, ενώ την πρωτιά στην παχυσαρκία κατέχουν τα παιδιά που ζουν στην Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλία.
Αθήνα: Ένα στα τρία Ελληνόπουλα είναι παχύσαρκο, ενώ την πρωτιά στην παχυσαρκία κατέχουν τα παιδιά που ζουν στην Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλία.
Ειδικότερα η παχυσαρκία εμφανίζεται στην ηλικία 2-12 ετών και κύριες αιτίες είναι η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή.
Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Χ. Καρης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας.
Όπως ανέφερε, ο κ. Καρης, η πιθανότητα να γίνει ένα παιδί παχύσαρκο φτάνει το 65%, εάν και οι δύο γονείς του είναι παχύσαρκοι και το 80% όταν έχει και αδελφό παχύσαρκο.
Μάλιστα το παχύσαρκο παιδί μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα, όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση, αυξημένη χοληστερόλη και λιπίδια, σακχαρώδη διαβήτη, κατάθλιψη και κοινωνική απομόνωση.
health.in.gr
- «Ο ΠΑΟΚ έχει στο στόχαστρό του τον ΜακΚίσικ»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το καταστροφικό έργο της διακυβέρνησης της ΝΔ πρέπει να λάβει τέλος
- Πάτρα: Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή – Νεκροί πατέρας και γιος 46 και 20 ετών
- Ιράν: Καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις – Το Ισραήλ κατέλαβε το φρούριο Μποφόρ στον Λίβανο
- O Γουεμπανιάμα «ξέσπασε» μετά την πρόκριση των Σπερς στους τελικούς του NBA (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [31.05 – 06.06.2026]
