Τα πρώτα δύο από τα συνολικά 30 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που θα δημιουργηθούν στη χώρα έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους, γεγονός αναμένεται να ανακουφίσει τους οδηγούς και να περιορίσει τα φαινόμενα δωροδοκίας και διαφθοράς που καταγγέλλονται.
Δέκα επτά άδειες ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών ΚΤΕΟ έχουν ήδη δοθεί και εκκρεμεί η εξέταση άλλων δώδεκα, εξέλιξη που αναμένεται να ανακουφίσει τους οδηγούς σε όλη τη χώρα και να περιορίσει τα φαινόμενα δωροδοκίας και διαφθοράς που καταγγέλλονται τα τελευταία χρόνια.
Από τον περασμένο μήνα το πρώτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στη χώρα λειτουργεί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης εγκαινίασε και το δεύτερο ΚΤΕΟ στις Σέρρες, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει το νέο θεσμό.
Τις πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας του, το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Θέρμης έλεγξε 279 οχήματα, από τα οποία τα 62 παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις (ποσοστό 22%) και τα τέσσερα επικίνδυνες ελλείψεις.
Η συνολική επένδυση για τη λειτουργία των 30 ιδιωτικών ΚΤΕΟ υπολογίζεται στα 20 δισ. δραχμές, ενώ οι νέες θέσεις απασχόλησης ανέρχονται σε 1.000.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ