Συναγερμός στη Γαλλία εν όψει των εορτασμών για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει του εορτασμού της 60ής επετείου από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία λαμβάνει το Παρίσι. Περίπου 9.000 Γάλλοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην περιοχή για την επέτειο της 6ης Ιουνίου, στην οποία θα παραστεί και ο Τζ.Μπους.
31
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει του εορτασμού της 60ής επετείου από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία λαμβάνει το Παρίσι. Περίπου 9.000 Γάλλοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην περιοχή για την επέτειο της 6ης Ιουνίου, στην οποία θα παραστεί και ο Τζ.Μπους.
Ο συναγερμός στη Γαλλία βρίσκεται ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την στρατιωτική παρουσία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των ακτών της Νορμανδίας πύραυλοι εδάφους-αέρος, ενώ κάθε αεροσκάφος που θα παραβιάζει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή θα καταρρίπτεται αμέσως, όπως προειδοποίησε η γαλλική Πολεμική Αεροπορία.
Πολλοί ηγέτες ξένων κρατών θα παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις -μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Ο.Μπους, ο οποίος πρώτα θα επισκεφτεί την Ρώμη για την 60ή επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζί.
Το «παρών» στις εκδηλώσεις θα δώσει εξάλλου και ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ -ο πρώτος ηγέτης της Γερμανίας που θα παραστεί σε μία τέτοια επέτειο, όπως μεταδίδει το BBC.
Περίπου 132.500 στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων πραγματοποίησαν απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944, προκειμένου να εκδιώξουν τα γερμανικά στρατεύματα από τη Γαλλία. Επρόκειτο για μία από τις τελευταίες -και πιο σφοδρές- μάχες του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μακρόν: Ο Μητσοτάκης πορεύεται για ακόμη μια φορά δουλοπρεπώς
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Οι εκλογές, η επαρχία, το σινεμά – «Προεκλογικές Εκστρατείες: Δημοκρατία ή Χειραγώγηση» στην Ταινιοθήκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442