Βιρτζίνια: Τον τρόπο με τον οποίο το κόκκινο κρασί δρα ευεργετικά κατά του καρκίνου ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα τουεπιστημονικού εντύπου Journal of the European Molecular Biology Organization.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια με επικεφαλής τον Δρ Φαν Γεουνγκ ανακάλυψε ότι η ρεσβερατρόλη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο φλοιό των κόκκινων σταφυλιών αλλά και σε φυτά όπως τα βατόμουρα, τα μούρα και τα φιστίκια, αποτρέπει τη δημιουργία των καρκινικών κυττάρων αναστέλλοντας τη δράση του πυρηνικού παράγοντα kB, μιας πρωτεΐνης που στην ουσία «τρέφει» τα εν λόγω κύτταρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν πωςη ποσότηταρεσβερατρόλης που περιέχεται σε ένα ποτήρι κρασί όταν αυτό καταναλώνεταιτρεις ήτέσσερις φορές την εβδομάδα αποτελεί των ιδανικό τρόπο καταπολέμησης της πρωτεΐνης που προκαλεί τον καρκίνο.

Ωστόσο, δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας από την προαναφερόμενη είναι δυνατόν να λειτουργήσει με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και να επιτείνει τον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο.

«Η εν λόγω ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική και αναδεικνύει την ευεργετική δράση της ρεσβερατρόλης ως αναστολέα της πρωτεΐνης kB σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα», τονίζει ο Δρ Γεουνγκ.

Παλαιότερες μελέτες έχουν καταδείξει πως η ρεσβερατρόλη μπορεί να αποβεί ιδανική για την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρυνσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της αρθρίτιδας και των αυτοάνοσων νοσημάτων.

health.in.gr