Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο επίκεντρο της συνάντησης της Ντ.Μπακογιάννη με τον ποντίφικα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο επίκεντρο της συνάντησης της Ντ.Μπακογιάννη με τον ποντίφικα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας κυριάρχησαν στην ατζέντα των επαφών που είχε το Σάββατο στη Ρώμη και το Βατικανό η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Τη σπουδαιότητα και βαρύτητα της Αθήνας ως ιστορικής πόλης εξήρε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β.

43

Δεκτή σε ακρόαση στο Βατικανό από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β έγινε το πρωί του Σαββάτου η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας διεξήχθη σε κλίμα εγκαρδιότητας.

Ο ποντίφικας, υποδεχόμενος την κ. Μπακογιάννη ανέγνωσε δήλωση-έκκληση για ειρήνη και για αποχή από κάθε πράξη βίας, ενώ συγχρόνως ετάχθη υπέρ της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της οποίας το περιεχόμενο συνάδει απολύτως προς το πνεύμα της συναδέλφωσης μεταξύ των λαών.

Ο Πάπας, απευθυνόμενος στην κ. Μπακογιάννη, εξήρε τη σπουδαιότητα και βαρύτητα της Αθήνας ως ιστορικής πόλης, η οποία επωμίζεται επαξίως το βάρος και τις ευθύνες για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ποντίφικας, καταλήγοντας στη δήλωσή του, αναφώνησε «ζήτω η Ελλάς», θέλοντας κατ αυτό τον τρόπο να τιμήσει στο πρόσωπο της δημάρχου Αθηναίων όχι μόνο την πόλη της Αθήνας, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου δέχθηκε όλα ανεξαρτήτως τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνόδευσαν την κ. Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια, η δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιο Λαγιόλο με τον οποίο συζήτησε τις σχέσεις της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Καθολική Εκκλησία. Και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο Εκκλησίες και ιδιαίτερα ανάμεσα στον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας και τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο.

Νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με το δήμαρχο Ρώμης Βελτρόνι. Οι συνομιλίες στους περιεστράφησαν κυρίως στο θέμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας της Αθήνας και ο κ. Βελτρόνι εξέφρασε, για μια ακόμη φορά, στην ομόλογό του, τη σθεναρή υποστήριξή του, αναφορικά με τις γιγάντιες προσπάθειες που καταβάλλει η πόλη της Αθήνας για την επιτυχία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Ο δήμαρχος της Ρώμης εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της πόλης του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία για την ευόδωση του έργου της. Τέλος, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Βελτρόνι συμφώνησαν σε μια κοινή ειρηνευτική πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό, που θα αποτελεί το προϊόν στενής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρώμη και την Αθήνα και η οποία θα γνωστοποιηθεί στην Αθήνα, κατά την προσεχή επίσκεψη του δημάρχου Βελτρόνι στην ελληνική πρωτεύουσα.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies