
Ύποπτος για τη «γέννηση» του σκουληκιού Sasser συνελήφθη από τις Αρχές της Γερμανίας
Τη σύλληψη 18χρονου μαθητή με την υποψία ότι ευθύνεται για τη δημιουργία του σκουληκιού Sasser ανακοίνωσε το Σάββατο η γερμανική αστυνομία. Ο «θρασύς» ιός εξαπλώνεται στο Διαδίκτυο από την 1η Μαΐου, έχοντας προσβάλει 18 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.
51
Τη σύλληψη 18χρονου μαθητή με τηνυποψία ότι ευθύνεται για τη δημιουργία του σκουληκιού Sasser ανακοίνωσε το Σάββατο η γερμανική αστυνομία. Ο «θρασύς» ιός εξαπλώνεται στο Διαδίκτυο από την 1η Μαΐου, έχοντας προσβάλει 18 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.
Εκπρόσωπος των αστυνομικών δυνάμεων του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας ανακοίνωσε ότι ο 18χρονος συνελήφθη στη βόρεια γερμανική πόλη του Ρότενμπουργκ την Παρασκευή. Από τις Αρχές δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από τη σύλληψη του υπόπτου.
Όπως επισημαίνει το BBC επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, οι αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας πραγματοποιούν έρευνες στην κατοικία των γονιών του 18χρονου στο Ρότενμπουργκ.
Ο ιός Sasser (W32/Sasser) επιτίθεται σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα συστήματα Windows 2000, Windows XP και Windows Server 2003. Για τη διάδοσή του χρησιμοποιεί ένα κενό ασφαλείας στα συστήματα αυτά, ενώ δεν επηρρεάζει τα συστήματα Linux, McIntosh, Novell Netware, OS/2, UNIX, Windows 95, Windows 98, Windows Me και Windows NT.
Το διαδικτυακό σκουλήκι Sasser έχει εντοπιστεί σε τέσσερις μορφές και μόνο την περασμένη εβδομάδα «χτύπησε» 18 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως, προκαλώντας προβλήματα στα υπολογιστικά δίκτυα τραπεζών, αεροπορικών εταιρειών, υπηρεσιών της ΕΕ, ταχυδρομείων και πλήθους εταιρειών.
Ο Sasser δεν μεταδίδεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φαίνεται πως δεν είναι επιβλαβής για τα δεδομένα των χρηστών, αφού δεν θέτει τους υπολογιστές υπό τον έλεγχό του για να στείλει αντίγραφα του εαυτού του, όπως έκαναν οι ιοί Bagle και Sobig πρόσφατα. Ωστόσο, εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του συστήματος, αφού κλείνει και επανεκκινεί τον υπολογιστή αυτόματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Εκρήξεις στην Ντόχα – Απώθησαν πυραυλική επίθεση, λένε οι Αρχές του Κατάρ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του



