H Ελλάδα από τους σημαντικότερους οικονομικούς εταίρους της Αλβανίας, δήλωσε ο Φ.Νάνο
Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Αλβανία πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Φάτος Νάνο στα γραφεία του ΣΕΒ.
71
Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση των διμερών οικονομικών σχέσεων και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Αλβανία πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Φάτος Νάνο, την Πέμπτη, στα γραφεία του ΣΕΒ.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Σημειώνοντας ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς την Αλβανία αναπτύσσονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, τόνισε επίσης την ανάγκη για σταθεροποίηση ενός διοικητικού, νομοθετικού και επενδυτικού πλαισίου, που θα ενθαρρύνει το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων να αντιμετωπίζουν την Αλβανία ως χώρα με πρόσφορο επενδυτικό έδαφος.
«Για να συμβεί αυτό» είπε, «χρειάζεται να συνεχίσει η αλβανική κυβέρνηση τις προσπάθειές της σε διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σταδιακά τη χώρα να συγκλίνει με τις αρχές και τους κανόνες της ΕΕ».
Από την πλευρά του ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ενθαρρύνει την προσέλευση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη που παρέχουν -και που προσδοκά ότι θα αυξάνεται στο μέλλον- οι ελληνικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες.
Περιγράφοντας τις βασικές προτεραιότητές του, ο κ. Νάνο σημείωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ιδιωτικής οικονομίας, την ενδυνάμωση των θεσμών, την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των εξαγωγών και, κυρίως, το στόχο της μείωσης των γραφειοκρατικών εμποδίων για τους ξένους επενδυτές.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι θεωρεί την Ελλάδα ως ένα από τους σημαντικότερους οικονομικούς εταίρους της χώρας του, με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στους κλάδους τηλεπικοινωνιών, πετρελαίων, ασφαλειών, μεταλλείων, βιομηχανικών πάρκων, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη της νέας οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Εκρηκτικό προηγούμενο»: Η απάντηση Αραγτσί μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τα ιρανικά παγωμένα στοιχεία
- Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]
- Ολυμπιακός: Πέμπτο φιλικό ματς, αντίπαλος η Αντβέρπ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)








![Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-372-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442